Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarını kaybetmiyoruz, hemen icra takibi şık değil

Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarını kaybetmiyoruz, hemen icra takibi şık değil

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarını kaybetmediklerini söyledi; 'icra takibi' konusunda da sitem etti.

Kısa Dalga yazarı Adnan Ekinci, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davalarını köşesine taşıdı. Konuyla ilgili ana muhalefet partisi liderinin avukatı Celal Çelik'le konuştu.

Ekinci'nin aktardığına göre Çelik, basına ve kamuoyuna yansıyanların aksine, davaları kaybetmediklerini söyledi.

 

"Biz hiç tazminat davası kaybetmiyoruz ki, tam tersine, aleyhimizde açılmış bu davalardan kazançlı çıkıyoruz" diyen Çelik, şöyle devam etti: 

'KARAR BOZULDUĞUNDA NEDENSE HABER DEĞERİ OLMUYOR'

"Tazminat davalarını yerel mahkemelerde kaybettiğimiz olmuyor değil, oluyor ve hemen medyada haber oluyor. Fakat temyiz edip karar bozulduğunda, nedense bu gelişme haber değerinde görülmüyor.

"Mesela yerel mahkemede kaybettiğimiz , ikisi 5 bin lira, bir tanede 10 bin lira olmak üzere 3 dava vardı. İkisi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden döndü ve üstelik mahkeme bize 13 bin Euro karşı tazminat ödenmesine karar verdi. Yani tam tersi oldu, para kazandık. Üçüncü dava, henüz aynı mahkemenin önünde, onu da kazanacağımızı umuyorum."

'HEMEN İCRA TAKİBİ ŞIK DEĞİL'

Celal Çelik, konuyla ilgili olarak biraz sitem de etti: "Aslında tazminat davası kaybedildiğinde, karşı taraf hemen icra takibine geçiyor, ama bu hiç etik değil. Oysa kararın tüm temyiz sürecini tamamlayıp, kesinleşmesini beklemeleri daha şık olurdu."

 

İCRA TAKİBİNDE SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Ekinci'nin "O zaman ne oluyor, karşı taraf hemen icra takibine geçtiğine göre, Kemal Bey’in evine haciz yapmaya mı geliyorlar, süreç nasıl işliyor?" şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"TBMM’de siyasi partiler için ayrılmış bir fon var. İcra takiplerini buradan aldığımız ödemelerle durduruyoruz. Gerçi, icra dosyasına yaptığımız ödemeler hemen karşı tarafa verilmiyor, temyiz süreci tamamlanana kadar bloke ediliyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.