Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e: Sarayla müzakere edilmez

Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e: Sarayla müzakere edilmez

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşecek olan genel başkan Özgür Özel’e tepki gösterdi: “Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!”

CHP lideri Özel, daha önce ‘birinci parti olarak alttan alarak ilk adımı atacaklarını’ söyleyerek Erdoğan’dan randevu isteyeceğini açıklamıştı.

Erdoğan da 16 Nisan’da Özel’le olası bir randevuyu olumlu karşılamıştı: “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz.”

Özel ve Erdoğan dün diğer liderlerle birlikte TBMM’deki resepsiyonda bir araya gelmişti. İkilinin haftaya görüşmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan isim vermeden Özgür Özel’i hedef aldı. Erdoğan’la ‘müzakere etmenin’ yanlış olacağını söyledi:

“Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahcup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!

Sayın Adnan Yücel’in şiirinde de dediği gibi; ‘Saraylar saltanatlar çöker kan susar birgün zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler…’

Ne olmuştu?

Dönemin CHP genel başkanı ve millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan’a 5 puan farkla kaybetmişti.

Seçimlerin kaybedilmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partide ‘değişim’ hareketini başlatmış ve grup başkanı Özgür Özel bu bağlamda genel başkanlığa aday olmuştu.

Özel, 4 Kasım 2023’teki CHP kurultayında Kılıçdaroğlu’nu yenerek genel başkan olmuştu.

Özel’in liderliğindeki CHP, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’yi ilk defa ikinci sıraya düşürerek yüzde 37,77 oyla birinci parti olmuştu. Parti, 14 büyükşehir ve 21 il belediyesi kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.