Kılıçdaroğlu'na ''İNCE'' gönderme “Biz de dostu sayılırız, düşman değiliz”

Kılıçdaroğlu'na ''İNCE'' gönderme “Biz de dostu sayılırız, düşman değiliz”

İnce hafta sonu gerçekleşecek büyük kurultay öncesi gazete, televizyonlar ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltıda oy oranlarıyla ilgili soruya “Bu anketlerin hiçbirine inanmıyorum, hepsi palavradır, masa başında yapılmıştır” yanıtı veren İnce kurultaydan sonra anket yaptıracaklarını ifade etti, “Yüzde 5, 7, 10 bunlara takıntılı değiliz, aşacağımızı düşünüyoruz”

 

"ŞİMDİLİK İTTİFAK NİYETİMİZ YOK"

İnce, Memleket Partisi’nin bir ittifak içerisinde yer alıp almayacağına yönelik soru üzerine de şöyle konuştu:

“Seçime tek başına gitme koşullarını zorlayacağız. Ortada seçim yokken ittifak olmasını doğru bulmuyorum. İttifaklar seçime doğru olur. O zaman birleştirin iki yerde elektrik yakmayın. Siyasi partinin amacı olur. Memleket partisinin amacı 50+1’i almaktır. Aman şimdi bu yanlış ama söylersek ittifak ortağımıza ayıp oluyor demek doğru değil. AK Parti, MHP’yi, MHP de AK Parti’yi eleştiremez bu doğru değil. Birleştirin partileri o zaman. Siyasette yanlışı gördün mü çakacaksın, babanın oğlu olsa affetmeyeceksin. Siyaseti kendin için değil, milletin çıkarları için yapıyorsun. Zamanı gelince ittifak kurulur mu kurulur, konuşuruz onu. Ama şimdilik böyle bir niyetimiz yok.”

'BİZ DE DOSTU SAYILIRIZ, DÜŞMAN DEĞİLİZ'

İnce’ye “Yeni parti kurduktan sonra istifa ettiği CHP’nin de bileşenleri arasında olduğu Millet İttifakı partilerinden veya diğer muhalefet partilerinden size mesafe konulduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. “Şu sokakta bir kebapçı dükkanınız olsa ben de yan tarafa kebapçı dükkanı açsaydım içten içe bana kızmaz mıydınız? Kebapçı bile kızıyorsa siyasi partiler haydi haydi kızacaktır. Normaldir bu. Biz işimize bakacağız. Alınganlık gösterdiğimiz yok. Doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz” diyen İnce isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” sözlerine gönderme yaptı, “Herkes dostları arasına giriyorsa biz de dostu sayılırız yani. Canınızı sıkmayın. Ne demek istediğinizi anladım. Biz de düşman değiliz” dedi.

'İKTİDAR DEĞİŞMELİ, YORGUN ERDOĞAN GİTMELİ'

“Bu iktidar değişmeli, bu yorgun Erdoğan gitmeli” diyen İnce, adaylık ile ilgili, siyasi partilerin genel başkanlarının iddialı olması gerektiğini söyledi. İnce, “Biz iddiamızı ortaya koyuyoruz, bir partinin genel başkanının aday olması haber değildir, olmuyorsa haberdir. Kişi değil kadro partisiyiz. Tek başımıza alacağız iddiasıyla yola çıktık. Seçime 3 ay kala bakarız anketlere, bu iktidarın değişmesi için ne gerekiyorsa onu yaparız. 19 yıllık bir iktidar var. Ekonomik, medya açısından, devasa gücü var. O kadar kolay değil. Yıprandı, nasılsa gidecek, kim olursa kazanacak bakış açısı yanlıştır, bu insanları yanıltmasın. Biz iddiamızın arkasındayız” dedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.