Kılıçdaroğlu, ' Suriye’nin parçalanmasını emreden Trump, emri yerine getiren de Erdoğan’dır.'

Kılıçdaroğlu, ' Suriye’nin parçalanmasını emreden Trump, emri yerine getiren de Erdoğan’dır.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar kahvaltısını yaptığı Ankara'da, taksici esnafıyla sohbetinde Erdoğan üzerinden AKP'nin dış politikasını ağır bir dille eleştirdi.

 

“Bakın, kuzey Suriye’de YPG ayrı bir devlet kuruyor. ABD ve Rusya yanlarında. Peki, Erdoğan’ın buna hiç sesi çıkıyor mu? Suriye’nin parçalanmasını emreden (ABD Başkanı) Trump, emri yerine getiren de Erdoğan’dır. Erdoğan ses çıkarıyor mu?

Çıkarmıyor. Çünkü Erdoğan, mal varlığı nedeniyle eli kolu bağlanmış vaziyette. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ne demişti: ‘Türkiye, Suriye’de terör örgütlerine operasyon yapmayacak.’ Erdoğan çıkıp ‘Doğruyu söylemiyor’ dedi mi? Diyemedi, söyleyemedi. Çünkü Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eş başkanıdır.”

MİLLET İTTİFAKI’NI DAĞITMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kılıçdaroğlu, Kobani soruşturmasını ise şöyle yorumladı:

“Akılları 6 yıldır neredeydi? Eğer bir soruşturma açılacaksa, dosyayı 6 yıl bekletenlere açılmalı. Ama amaç farklı. Vatandaşın dikkatini kime çekecek? Kobani’ye.” Bu operasyonun, CHP-İYİ Parti ittifakını dağıtmaya yönelik olduğuna ilişkin yorumlar yapıldığını hatırlattığımızda da Kılıçdaroğlu, “Doğrudur. Millet İttifakı’nı dağıtmaya çalışıyorlar” demekle yetindi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN, YABANCI İLAÇ ŞİRKETLERİNDEN ALDIĞI 2 MİLYAR 300 MİLYON DOLARLIK İLACIN BORCUNU ÖDEYECEK TAKATİ, GÜCÜ KALMADI

ABD büyükelçisinin, Türkiye’nin ABD’li ilaç şirketlerine 2 milyar 300 milyon dolar borcu olduğunu söylemesi büyük tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu, bu açıklamayı “Alacaklılar kapıya dayandı” diye yorumladı ve şunları söyledi:

“İlk kez yabancı bir ülke temsilcisi sanki kendi memuruymuş gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kapısını çaldı. ‘Benim ülkemin ilaç fabrikalarının ürettiği ilaçlardan aldınız, 2 milyar 300 milyon dolar borcunuzu ödeyin. Yoksa size ilaç vermeyiz’ diyor. Düyun-u Umumiye’den bu yana ülkemizin böyle bir pozisyona düştüğünü kimse görmemişti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, yabancı ilaç şirketlerinden aldığı 2 milyar 300 milyon dolarlık ilacın borcunu ödeyecek takati, gücü kalmadı. Bir ülkenin büyükelçisi, kapımızı çalıp ‘Paramı vermezsen ilaç vermem’ diyorsa bunu sindiremeyiz. Bunu sindirecek olanlar devlet yönetemezler. T.C’yi bu duruma düşüren başka bir iktidar oldu mu?”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu açıklamalara tepki vermemesini de eleştirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.