Kılıçdaroğlu: “Halkımızı elektrik tüketimini durdurmaya davet edeceğiz”

Kılıçdaroğlu: “Halkımızı elektrik tüketimini durdurmaya davet edeceğiz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Abant'ta gerçekleşen parti kampında konuştu.

Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

– Türkiye sorunlar yumağı ile karşı karşıya. Siyaset kurumu sorun çözen bir unsur olsa böyle acı bir tabloyla karşı karşıya kalmayacağız.

– Adaletle değil baskıyla yöneten bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Öyle acımasız bir tabloyla karşı karşıyayız ki çoğumuz farkında değiliz. Bir uyuşturucu bataklığı var özellikle yoksul mahallelerden başlayarak. Daha acımasız olansa uyuşturucu baronlarıyla siyasilerin işbirliği.

– Tweet attı diye sabaha karşı birini evinden alıp karakola götürüyorsanız, bir sorunumuz var demektir. AHİM kararını uygulamayan, AYM kararını uygulamayan bir yargı düzeni varsa ciddi bir sorunumuz var demektir. Yargı kararıyla değil KHK ile insanlar görevlerinden ediliyorsa bir sorunumuz var demektir. Biz böyle bir tabloyla daha önce hiç karşılaşmamıştık. Eleştirilere duyarlı bir yapı vardı, insanlar oturur konuşurlardı.

– Londra’daki bir avuç tefeciye çalışan 83 milyonluk bir Türkiye düşünün. Biz kazanıyopruz ama paraları oraya gönderiyoryz. 3.dünya ülkelerinin paraları karşısında bile TL erimeye başladıysa bir sorun var demektir. Bu tablo 83 milyonun hak ettiği bir tablo mu?

– Açlık sınırının altında asgari ücretimiz var. 4-5 yerden aylık alanlar var. CHP ailesinin de oturup düşünmesi gerekiyor.

– İşsizlik rekor seviyede. Artık Türkiye’de yoksulluk değil “derin yoksulluk” araştırması yapıyorlar. Aylık elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen milyonlar var.

– Yaşadığımız tabloyu ekonomik buhran olarak nitelendirdiğimizde karşı çıkıyorlardı. 7 yıldır üst üste kişi başına gelir düşüyor.

– Türkiye günlük planlarla yönetiliyor. Önümüzdeki ayın bile ne olacağı bilinmiyor.

– Biz sizin oyunuza değil sorunlarınıza talibiz. Çünkü bu ağır yükü ortadan kaldıracak, sağlıklı politikalar ortaya koyacak parti CHP’dir. Halkın bize yüklediği böyle bir sorumluluk var.

– Sorunlar baskıyla çözülmez, tehditle çözülmez, sopayla çözülmez. Akılla, mantıkla, deneyimle çözülür. Konuşursunuz, planlarsınız ve sorunu çözersiniz.

– CHP milletvekilleri olarak insanlarımızın göz göre göre uçuruma savrulmasına izin vermeyeceğiz. Halkımızla omuz omuza bu sorunları çözeceğiz. Kararı taraflarla birlikte tartışacağız.

– Elektrik şirketleri zam hazırlığı yapıyorlar. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Zam yaparlarsa, gerekirse tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı.

– Çiftçimiz ürünü üretip sattıktan sonra faturasını ödeyecek.

– Ya bu halkın yanında yer alırsınız, ya da bizi karşınıza alırsınız. Derdin varsa saraya anlatacaksın. Senin sorununu çözecek olan saraydır.

– Zam yağmurundan vatandaşı kurtarmamız lazım. Bunun mücadelesini birlikte vermemiz lazım.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.