Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde okuldan atılan öğretmen Sultan Kara ile görüştü: 'Devletin haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım'

Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde okuldan atılan öğretmen Sultan Kara ile görüştü: 'Devletin haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım'

28 Şubat sürecinde “başörtüsü” gerekçesiyle okuldan atılan öğretmen Sultan Kara'yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da; 28 Şubat sürecinde “başörtüsü” gerekçesiyle okuldan atılan öğretmen Sultan Kara ve ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, “helalleşme” ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Geçmişteki yaraları bir şekilde tedavi etmek gerekiyor. Helalleşmemiz gerekiyor. Bizi kabul ettikleri için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Öğretmenimiz 28 Şubat mağduru. 7 müfettişin kendisini nasıl sorguladığını ve nasıl görevine son verildiğini ifade etti. Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım.

MESLEKTEN ATILMIŞTI

Sultan Kara, 28 Şubat 1997'de Ankara'da Ulubey İlköğretim Okulu'nda görevli olduğu dönemde "başörtüsü" gerekçe gösterilerek meslekten atılmıştı.

Kara 2012 yılında, "Bize bunları yaşatanların tamamı bunun hesabını vermelidir. Bizden önce özür dilenmeli, sonrasında da haklarımız iade edilmelidir" açıklamasında bulunmuştu.

KUMPAS MAĞDURUNU ZİYARET ETMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, dün FETÖ kumpası Balyoz davasında 4 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u da Ankara’daki evinde ziyaret etmiş, "Terör örgütü ile birlikte askerlere kumpas kuranlardan hesabını soracağız" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.