Kavala Tartışması | AKP'li Türkeş: Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar?

Kavala Tartışması | AKP'li Türkeş: Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar?

Erdoğan ile Özel arasındaki görüşmede Gezi davası ve Osman Kavala'nın durumunun da gündeme geldiği belirtildi. Hürriyet yazarı Selvi, görüşmeden önce Kavala'nın tahliye olabileceğini, hukukçuların bir dilekçe hazırladığını yazdı. MHP'liler ve bazı AKP'li siyasetçiler Selvi'ye sert tepki gösterirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün görüştü. Söğütözü Zirvesi adı verilen görüşmeden önce Hürriyet Gazetesi’nin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi, iki lider arasında Gezi davasının gündeme geleceğini ve Osman Kavala’nın tahliye edilmesinin önüne açacak bir dilekçenin verildiğini gündeme yazdı.

Selvi’nin yazısına bazı AKP’li isimler ve MHP’liler sert tepki gösterdi.

AKP’li Türkeş: Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar?

Osman Kavala’nın tahliye edilme ihtimali üzerinden yürüyen tartışmaya AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de dahil oldu.

Babası Alparslan Türkeş’in kurduğu MHP’den 2015’de ayrılıp AKP’ye geçen Türkeş, Selvi’nin yazısına tepki gösterenlere ilişkin “Düşünmek bile istemiyorum ama acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi bazı çevreleri rahatsız mı ediyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Tuğrul Türkeş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye’nin hem uluslararası alanda hem de iç hukuk açısından önemli bir davası olan ‘Osman Kavala’ davasının Avukatları Yargılamanın yenilenmesi dilekçesi vermişler.

Malumunuz Osman Kavala 7 yıldır yargılanıyor ve tutuklu.

Konu medyada yer aldı.

Bir sürü (hukukçu) ve hukukçu sıfatı taşımayan kişiler davaya vakıf değilken ve en önemlisi dilekçenin tümünü görmeden konunun aleyhine fikir beyan etmeye başladılar.

Ben şahsen merak ediyorum bu kişiler neye dayanarak ve neye karşı çıktılar.

A- Abdülkadir Selvi’nin meseleyi yazmış olmasına mı?

B- Osman Kavala’nın nihayet tahliye olma ihtimalinin yüksek olmasına mı?

C- Türkiye’nin uluslararası arenada haksız ithamlardan kurtulmasına mı?

D- Kendilerinin bunu akıl edememesine mi?

E- Onların oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdan sislerin dağılıyor olmasına mı?

F- Düşünmek bile istemiyorum ama acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi bazı çevreleri rahatsız mı ediyor?”

ekran-resmi-2024-05-03-16-02-23.png

MHP'liler Selvi'yi daha önce de hedef almıştı

Abdulkadir Selvi, 31 Mart seçimlerinden sonra kaleme aldığı yazıda Osman Kavala'nın tutuklu olmasının ülkeye ve AKP'ye bir faydası olmadığını belirtmiş, Türkiye'deki siyasi iklimin değişmesi gerektiğini kaydetmişti.

Birçok MHP yöneticisi Selvi'ye sert tepki göstermiş, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan "Kılıç artığı" ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.