Karamollaoğlu'ndan Erbakan anmasında AKP' ye gönderme: Milli Görüşçü olmanın tek ölçüsü vardır...

Karamollaoğlu'ndan Erbakan anmasında AKP' ye gönderme: Milli Görüşçü olmanın tek ölçüsü vardır...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ı anma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda herkesin Milli Görüşçü olduğunu belirten Karamollaoğlu "Milli Görüşçü olmanın, Erbakan’ın yolundan gitmenin, Erbakanın çizgisini takip etmenin tek ölçüsü vardır; O da Saadet Partili olmaktır" dedi.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, hayatını kaybedişinin 10. yıldönümü nedeniyle anılıyor.

Saadet Partisi'nin Erbakan için gerçekleştirdiği programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

 

ERDOĞAN: HOCAMIZIN EN BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Programa mesaj yollayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yaşanabilir Türkiye” teması altında düzenlenecek etkinliklerin merhum Hocamızın fikriyatını, kişiliğini, dava aşkını, ümmet bilincini, ülkeye ve millete hizmet sevdasını anlama bakımından hayırlara vesile olasını diliyorum.  

Rahmetli Erbakan Hocamız, 84 yıllık ömrüne siyasetten bilime, diplomasiden kalkınmaya uzanan geniş bir yelpazede sayısız başarıyı, eser ve hizmeti sığdırmış gerçekten müstesna bir şahsiyetti. 86 senelik mahzunluğun ardından Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak, Sultan Fatih’in vasiyeti yerine getirme yanında Erbakan Hocamızın en büyük hayalini de gerçeğe dönüştürdük. Türkiye’yi, Merhum Hocamızın da uğruna ömrünü adadığı hedefleriyle buluşturana dek durmayacak, inşallah 94 ruhu ve 2053 vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.     

 KARAMOLLAOĞLU: MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMANIN TEK ÖLÇÜSÜ VARDIR

Karar'da yer alan habere göre, programda ilk konuşmayı yapan Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Necmettin Erbakan vefat ettiğinde Saadet Partisi’nin genel başkanıydı. Bugün herkes Milli Görüşçü olmuş. Milli Görüşçü olmanın, Erbakan’ın yolundan gitmenin, Erbakanın çizgisini takip etmenin tek ölçüsü vardır; O da Saadet Partili olmaktır.

Erbakan Hocamız; yalın ayaklarıyla bir dilim ekmek için çöp arabasının arkasından koşmak zorunda kalan çocuk için göz yaşı döktü. Şimdi biz de karnını doyurabilmek için akşam pazar yerlerinde artıkları toplayan insanların hakkını arıyoruz.

 27 Şubat 2011'de milyonlarca insanın dualarla ahirete uğurladığı merhum Erbakan Hocamızı rahmet, minnet ve özlemle anıyorum."

BABACAN: ERBAKAN'IN NEZAKETİNE İHTİYAÇ VAR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da programda konuşma yaptı. Günümüzde Erbakan'ın nezaketine ihtiyacın olduğunu belirten Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir zamanlar zalimin karşısında duranlar devlet gücünü eline geçirdiğinde zulmeden olmamalıdır. Bugün rahmetli Erbakan’ın siyasi nezaketine, saygı sınırlarını ihlal etmeyen siyasi üslubuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Güçler ayrımını ve hukukun üstünlüğünü yaşatmaya ihtiyaç vardır.

 

Hem şiddete hem de hak ihlallerine karşı durmaya ihtiyaç vardır. Bugün uluslararası ilişkilerde çok taraflılığa ihtiyaç vardır. İşte bu yüzden bu program bu ihtiyaçlara yönelik kıymetli bir çabadır. Biz de DEVA Partisi olarak farklı seslerin zenginlik olduğuna inanıyoruz. Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz.

Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız. Hesap verme ilkesinden vazgeçmeden halka hizmet ilkesinden vazgeçmemeden tarafız. Sözlerimin sonuna gelirken tek tipçiliğin dayatıldığı bu dönemde Saadet Partisi’ne tekrardan teşekkür ediyorum"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.