Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor... Çevre ve Şehircilik Bakanı Kanal İstanbul ihalesi için tarih verdi!

Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor... Çevre ve Şehircilik Bakanı Kanal İstanbul ihalesi için tarih verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı içerisinde Kanal İstanbul'un ihalesini yapacaklarını belirtti. Kurum, Kanal İstanbul projesinin 'vizyon bir proje' olduğunu iddia etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul tartışmaları gündemde yerini korurken bir açıklama yaptı. 

"2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız" diyen Kurum, "Ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesinin 'vizyon bir proje' olduğunu iddia eden Kurum, "Türkiye'yi dünyada lider bir ülke yapacak, İstanbul'umuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı, detay düşünülmektedir" diye konuştu.

ERDOĞAN 'İNADINA YAPACAĞIZ' DEMİŞTİ

24 Şubat'ta AKP İstanbul İl Kongresi'ne katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin, "Engellemeye çalışıyorlar ya, Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı, diğer adımlar için de gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul'la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak, bunu da görecekler" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.