İzmir’de CHP seçim bürosuna saldırı

İzmir’de CHP seçim bürosuna saldırı

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi. Saldırgan gözaltına alındı.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, muhalefete yönelik saldırılar da arttı. CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlıklarına yönelik silahlı saldırının ardından CHP’nin İzmir Konak’ta bulunan seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi.

Egede Son Söz gazetesinin haberine göre, saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Saldırgan, gazetecilerin “Neden saldırıyı gerçekleştirdin?” sorusuna “Herkes AK Parti’ye oy verecek” yanıtını verdi. Saldırganın polis ifadesinde ise “CHP binası olduğu için saldırdım” dediği belirtildi.

Saldırıyı kınayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “İkiçeşmelik’te dün faaliyete giren seçim büromuza taşlı saldırı oldu. Emniyet ekipleri incelemeleri yapıyor. Saldırının failinin kimliği ile ilgili bana gelen bir bilgi yok. Kentin merkezinde olan bir bölge… Siyasi tarafı var mı henüz bilmiyoruz. Bunun bilgisini verecek olan emniyet güçleridir. Geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecinde bunların olması doğru değil. Provokasyona varan noktalara gidebilir. Ülkede bir gergin ortam var, seçim demek gerginlik demektir. Bu havayı yöneticilerin minimize etmesi lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.