İYİ Parti'nin yeni Başkanlık Divanı belli oldu: Oktay Vural dönemi kısa sürdü

İYİ Parti'nin yeni Başkanlık Divanı belli oldu: Oktay Vural dönemi kısa sürdü

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partinin Divan Kurulu'nu belirledi. Akşener döneminde görevde olan bazı isimler görevlerine devam etti. 4 Temmuz 2023'te siyasete geri dönen ve partinin Siyasi İşler Başkanı olan Oktay Vural yeni yönetimde yer almadı. Vural, parti içindeki tartışmalarda sıklıkla gündeme gelmişti.

31 Mart seçimlerine ‘hür ve müstakil’ olarak tek başına giren İYİ Parti, bekledikleri sonucun çok altında kaldı. Seçimlere giden süreçte, CHP ile ittifak kurulmaması kararının ardından ve seçimden sonra birçok isim İYİ Parti’den istifa etti. Partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultaya gideceklerini ve kendisinin aday olmayacağını duyurdu.

Yeni Divan Kurulu belirlendi

27 Nisan'da olağanüstü kurultay yapan İYİ Parti'de, Genel Başkanlık yarışını Müsavat Dervişoğlu kazandı.

Partide bugün Genel İdare Kurulu toplantısı yapıldı. Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, yeni Başkanlık Divanı da belirlendi. Buna göre, Siyasi İşler Başkanlığına Enver Yılmaz getirilirken, partinin Genel Sekreteri Uğur Poyraz oldu. Teşkilat Başkanlığı'na Hasan Toktaş, Mali İşler Başkanlığı'na Ersin Beyaz atandı. Süleyman Nevzat Korkmaz, Ali Coşkun ve Mümtaz Çoban, başdanışmanlık görevine getirildi.

İşte İYİ Parti'nin yeni yönetimi:

gmqfoxpxsae7jgc.jpg

Oktay Vural’ın yöneticiliği kısa sürdü

Uzun yıllar MHP’de kritik görevler yürüten ve Meclis’te olduğu dönemde MHP Grup Başkanvekili olan Oktay Vural, siyasete uzun süre ara vermişti. Vural, 14 Mayıs 2023’teki seçimlerin ardından İYİ Parti’ye katılmış ve 4 Temmuz 2023’te Siyasi İşler Başkanı olmuştu.

İYİ Parti içindeki tartışmalar sırasında sıklıkla gündeme gelen ve ‘Cumhur İttifakı’nın İYİ Parti içindeki eli’ olarak suçlanan Oktay Vural görevine devam etmedi.

Dervişoğlu, Siyasi İşler Başkanı olarak Enver Yılmaz’ı görevlendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.