İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın’a dava açtı

İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın’a dava açtı

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair Koray Aydın’ın yaptığı açıklamalarda kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle Aydın’a dava açtı.

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in, bir süre önce İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın ilki 6 Haziran 2024, ikincisi 13 Haziran 2024 sonuncusu da 27 Haziran 2024 olmak üzere 3 farklı tarihte sosyal medyadan ve basından yayınladığı basın duyurusunda kullandığı ifadelerde “kişilik haklarına saldırı olduğu, bu saldırının kendisine yönelik toplumsal güveni zedeleyici niteliğe haiz olduğu” gerekçesiyle 50 bin TL’lik tazminat davası açtığı öğrenildi.

Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan dava başvurusunda, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaptığı görüşme sonrasında Koray Aydın tarafından yapılan 3 ayrı basın açıklamasında "kişilik haklarına saldırı olduğu aşağılayıcı ve küçük düşürücü beyanların yer aldığı" öne sürüldü.

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Avukatı Av. Abdullah Ören tarafından bugün (4 Temmuz 2024) yapılan dava başvurusunda, Koray Aydın tarafından yapılan basın açıklamalarında Meral Akşener’e yönelik “ağır itham ve iddialar dile getirildiği” Koray Aydın’ın “eylemlerinin açıkça hakaret oluşturmakla birlikte, bu eylemlere hukukun cevaz vermeyeceği ve bunları yaptırımsız bırakmayacağı” ifade edildiği görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.