İsveç'ten 'PKK destekçisi siyasetçi' açıklaması: İddialar yalan

İsveç'ten 'PKK destekçisi siyasetçi' açıklaması: İddialar yalan

İsveç Dişişleri Bakanı Ann Linde, İsveç’te bir milletvekilinin PKK’yi temsil ettiğine yönelik çıkan haberi yalanladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, NATO üyelik başvurusuna Türkiye’nin itirazlarıyla ilgili Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Linde, İsveç'teki bazı politikacıların AB tarafından yasaklanan PKK'yi temsil ettiğine dair haberlerin temelsiz olduğunu söyledi.

VOA'da yer alan habere göre, Ann Linde, "İsveçli siyasetçilerin demokratik gruplarda terör örgütü PKK'yi temsil ettiği haberleri doğru değil. Bunlar hiçbir dayanağı olmayan ciddi suçlamalar. Şiddetin, terörün ve aşırılığın demokratik toplumumuzda yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GAZETESİ'NİN İDDİALARI

Türkiye Gazetesi'nde 22 Mayıs’ta yayınlanan bir haberde "İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’un, YPG/PKK destekçisi vekil Amineh Kakabaveh ile örgüte destek verme şartıyla yaptığı anlaşma sayesinde bu göreve geldiği" iddia edilmişti.

Haberde, “Parlamentonun onayını alması gereken Andersson, bağımsız İran kökenli PKK’li vekil Kakabaveh’le, oyuna ihtiyaç duyduğu gerekçesiyle müzakereye oturdu’’ denilmişti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım başvurularına karşı çıkıyor ve iki ülkenin de PKK ile bağlantılı kişileri ve Fethullah Gülen'in takipçilerini barındırdığını söylüyor.

Linde geçen hafta da Twitter’da yaptığı açıklamada, "İsveç ve PKK hakkında geniş çapta yayılan dezenformasyon nedeniyle, PKK'yi terör örgütü listesine Türkiye’den sonra ilk ekleyenin 1984’te Olof Palme hükümetinin olduğunu hatırlatmak isteriz. Aynı adımı AB 2002’de attı. Bu tutum değişmedi" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.