İsrailliler eylem yaptı, hükümete seslendi: Ateşkesi imzala

İsrailliler eylem yaptı, hükümete seslendi: Ateşkesi imzala

İsrailliler Tel Aviv'de sokaklara dökülerek hükümetten Hamas'ın kabul ettiği ateşkes anlaşmasını imzalamasını istedi

İsrailliler, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasını kabul ettiğini duyurmasının ardından Batı Kudüs'te hükümetlerinden ateşkes anlaşmasını imzalaması talebiyle protesto gösterisi düzenledi.

İsrailli aktivistler akşam saatlerinde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırısını protesto etmek için Batı Kudüs'teki Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutu yakınlarında toplandı.

İsrail polisi, Netanyahu'nun evine çıkan yolları demir bariyerler ve güvenlik araçlarıyla kapattı. İsrailli aktivistler, "Filistinlilerin de hayatları önemlidir", "Ölüm yeter, savaşı durdurun", "Refah'a saldırı=Ölü esirler" yazılı pankart, afiş ve dövizler taşıdı. İsrailli aktivistlerin gösterileri devam ederken Hamas'ın arabuluculara ateşkesi kabul ettiği açıklaması geldi.

Göstericiler, bunun üzerine Batı Kudüs'ün Balfour Caddesi'ndeki Başbakanlık ofisi yakınlarında toplanarak, "Masada anlaşma var kabul et" şeklinde slogan atmaya başladı. İsrailli aktivistlerin gösterisine, yüzlerce kişi katıldı.

Gösteriye katılan Gazze Şeridindeki İsrailli esir Keith Siegel'in kızı Ilan, "Savaşa inanmıyorum. Konuşmaya inanıyorum. Vatandaşları için iyi hayat isteyen liderlere inanıyorum. Bu bölgedeyse bunu görmediğimi hissediyorum." diye konuştu.

Ne olmuştu?

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, sabah yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.