İmamoğlu: Siyasetin yargıyı yönlendirdiği memlekette huzur olmaz
İmamoğlu, muhalefet kontrolündeki belediyelere yönelik soruşturmalara "Siyasetin yargıyı istediği gibi yönlendirdiği yerde huzur olmaz" diyerek tepki gösterdi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan 961 mahalle muhtarıyla iftarda bir araya geldi.
Buradaki konuşmada muhalefetin yönetimindeki belediyelere ve başkanların tutuklanmasına tepki gösteren İmamoğlu, siyasetin yargıyı istediği gibi yönlendirdiği bir memlekette huzurun olmayacağını vurguladı.
'Böyle adalet olmaz'
"Şimdi kafasına esen bir dosya koyuyor ortaya, kafasına esen dosyayı koyduktan sonra bir soruşturma açıyor" ifadesini kullanan İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Gelenek haline geldi, sabahın değil, gecenin dördünde, beşinde ev basılıyor, 65-70 yaşında, o mahallenin, o ilçenin has insanları… En son Beykoz'da, Alaattin Köseler Belediye Başkanımız evinden alınıyor, sonra da bir gelenekmiş gibi, bir adetmiş gibi tutuklanıyor. Neymiş? ‘Sen hapiste dur, biz seni suçlayalım, sen orada aklanmaya çalış.’ Böyle adalet olmaz. Bunun adı, net adaletsizliktir? Bunu başka bir tarifi de yoktur. Çok net söylüyorum.
Siyasetin yargıyı istediği gibi yönlendirdiği bir alanda, memlekette huzur olmaz. Huzur olmayan yerde, sermaye olmaz. Sermayenin olmadığı yerde, üretim olmaz. Üretimin olmadığı yerde, refah olmaz, zenginlik olmaz. Ancak ve ancak yoksulluk konuşuruz. İşin başı adalettir."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.