İmamoğlu: “Anamın ak sütü kadar helal diplomam hukuksuzlukla gasp ediliyor”

İmamoğlu: “Anamın ak sütü kadar helal diplomam hukuksuzlukla gasp ediliyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diplomasına yönelik işlemlere sert tepki gösterdi. Kararı “açık bir hukuksuzluk” olarak niteleyen İmamoğlu, yargının siyasallaştırıldığını savunarak, “Bu kara düzen sandıkta mahkûm edilecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diplomasına ilişkin tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak karara sert ifadelerle tepki gösterdi. İmamoğlu, “Anamın ak sütü kadar helal olan diplomam, açık bir hukuksuzlukla gasp edilmeye devam edilmektedir” dedi.

Kararın vicdan, ahlak ve adalet duygusunu hiçe saydığını belirten İmamoğlu, “Vicdan, ahlak ve adalet gözetmeyen bu kararı kınıyorum. Yüce Türk Yargısı’nı bu noktaya sürükleyenler, görev ve yetkilerini kötüye kullanmanın tarihsel sorumluluğunu taşıyacak; hukuk devleti ilkesine verdikleri zarar nedeniyle utançla anılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yaşananların yargı tarihine “kara bir leke” olarak geçeceğini vurgulayan İmamoğlu, kendisine yönelik sürecin yalnızca şahsını değil, toplumsal değerleri de hedef aldığını savundu. İmamoğlu, “35 yıllık diplomama, milletin tapusuna, malına ve mülküne göz diken; kişilik haklarını hedef alan, iftira ve yalanı yöntem hâline getiren; aileyi ve toplumsal kutsalları hiçe sayan anlayışa açıkça sesleniyorum” dedi.

Açıklamasında sandığı işaret eden İmamoğlu, “Milletimiz; bu kara düzeni, siyasallaşmış yargı anlayışını, kamu gücünü kendi çıkarları için kullanan bir avuç muhterisi; sandıkta kesin bir biçimde mahkûm edecek, hukuku ve demokrasiyi yeniden ayağa kaldıracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İmamoğlu, açıklamasını “Buna olan inancım sarsılmazdır. Kararlıyım. Milletimin desteğiyle güçlüyüm” sözleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.