İletişim Başkanı Altun, Afrikalılara Kılıçdaroğlu'nu anlattı; Erdoğan propagandası yaptı

İletişim Başkanı Altun, Afrikalılara Kılıçdaroğlu'nu anlattı; Erdoğan propagandası yaptı

Türkiye-Afrika Medya Zirvesi’nde konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gece yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Altun, Erdoğan’ın kalkınma devrimi yapması nedeniyle uluslararası komploların hedefi haline geldiğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 25 Mayıs Afrika Günü nedeniyle İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Afrika Medya Zirvesi’nde konuştu.

Afrikalı diplomatlar ile kamu kurumlarının yöneticileri, medya temsilcileri, akademisyenler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı, Türk ve Afrikalı medya mensupları arasında iş birliği ve eşgüdümün güçlendirilmesi amacını taşıyan zirvenin açılış konuşmasını yapan İletişim Başkanı Altun, konuşmasının önemli bir bölümünü Erdoğan’ı savunmaya ayırdı.

“TÜRKİYE EMİR ALAN BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Uluslararası düzenin adaletsizliklerine itiraz eden dünya milletleri ve liderlerini sindirmek için dezenformasyon ve karalama kampanyaları düzenlendiğini öne süren Altun, “Dezenformasyon ve yalan endüstrisi dünya yüzeyinde demokrasilerin en büyük düşmanıdır. Ne yazık ki bugün Türkiye’de dünya yüzeyinde sistematik yalan ve dezenformasyona en fazla maruz kalan ülke konumundadır. Bunun nedeni Türkiye’nin son 20 yılda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirdiği kalkınma devrimi ve atılımdır. Eğer bu kalkınma devrimi ve atılım olmasaydı bugün itibariyle Türkiye uluslararası alanda bu denli yoğun bir dezenformasyona ve yalan endüstrisinin sistematik karalama kampanyalarına muhatap olmayacaktı. Bugün Türkiye artık dışarıdan yönlendirilen, dış güçlerden, batıdan emir alan bir ülke değildir" diye konuştu.

Türkiye’nin dış politika ve ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda kendi ad ve hesabına hareket eden bir ülke olduğunu söyleyen Altun, bu engellemek adına son 20 yılda darbe teşebbüsünden anti demokratik uygulamalara kadar her yolun denendiğini savundu.

İDDİALARI AFRİKALI KONUKLAR DA ÖĞRENDİ

Sözü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşamki iddialarına getiren Altun, şöyle konuştu:

“Bütün bunlara elbette kirli dezenformasyon kampanyaları, yalan kampanyaları eşlik etti. Bunun bir örneğine daha dün akşam şahitlik ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Dün gerekli cevaplar verildi. Şunu açık ve net şekilde burada da vurgulamak istiyorum ki sömürgecilerin, onların yerli iş birlikçilerinin, terör örgütlerinin gücü Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yetmez. Cumhurbaşkanımız dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülke için aşkla çalışmaya, aşkla koşmaya devam edecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.