İktidara yakınlığıyla bilinen Selvi'den iktidara uyarı: "Türk siyasi hayatı o örneklerle dolu"

İktidara yakınlığıyla bilinen Selvi'den iktidara uyarı: "Türk siyasi hayatı o örneklerle dolu"

Abdulkadir Selvi, düşük faiz politikasını doğru bulmadığını belirtti. Selvi, "Bu yeni politika halka acı reçete anlamına gelir mi? Dilerim gelmez. Türk siyasi hayatı vatandaşa acı reçete yazanlara ilişkin örneklerle dolu" dedi.

Türk lirasında yaşanan değer kaybıyla beraber ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi hükümetin 'düşük faiz' politikasını doğru bulmadığını belirterek bazı uyarılarda bulundu  .

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci, bu politikayla ne yapılmak istendiğini özetlediği yazısında şimdiye kadar halka olumlu bir yansıma olmadığını söyledi.

Fiyat artışları nedeniyle dar ve sabit gelir sahiplerinin sıkıntı yaşadığını dile getiren Selvi, şöyle devam etti:

"Zaten geçinmekte zorlanan kesimler, 2021 yılının mayıs ayından itibaren artan fiyatlar nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Piyasa ise dövizdeki dalgalanma nedeniyle çölde kum fırtınasına yakalanmış kafileler gibi yönünü bulmakta zorlanıyor.

'ERDOĞAN KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUĞU İÇİN CEZAEVİNE ATTILAR'

 Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce kendisini ziyaret eden iş konseyi üyelerine, halkın 2022’nin ikinci yarısından itibaren ekonomideki rahatlamayı hissedeceğini söylemişti. Erdoğan, kimsesizlerin kimsesi olduğu için onu Pınarhisar Cezaevi’ne attılar ama bu millet onu Cumhurbaşkanı yaptı.

'BU POLİTİKANIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'

Erdoğan, yoksulun, fakirin, fukaranın, dar gelirlinin refah düzeyini yükselttiği için şimdiye kadar girdiği tüm seçimleri kazandı. Ama yeni bir durumla karşı karşıyayız. Bu politikanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu yeni politika halka acı reçete anlamına gelir mi? Dilerim gelmez. Çünkü Türk siyasi hayatı vatandaşa acı reçete yazanlara ilişkin örneklerle dolu."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.