İddia: Süleyman Soylu geri dönüyor

İddia: Süleyman Soylu geri dönüyor

En az dört bakanlıkta görev değişikliği beklenirken, eski İçişleri Bakanı Soylu'nun da görev almak istediği ve Erdoğan’ın buna uzak olmadığı söyleniyor.

31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehir ve büyükşehir belediyesini CHP’ye kaptıran ve tarihi boyunca ilk kez ikinci parti konumuna gelen AKP, yeni döneme hızlı başlamayı hedefliyor.

PolitikYol'dan Altan Sancar'ın aktardığı kulis habere göre AKP, yeni yasama dönemine “güçlü” girmeyi hedefliyor. Bu kapsamda takvime yayılarak partinin yönetim kadrosunda değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılardan elde edilen sonuçlara göre genel başkan yardımcılarında değişiklikler bekleniyor.

Ayrıca bazı genel başkan yardımcılarının görev tanımlarının değiştirileceği belirtiliyor. Teşkilatlar, yerel yönetimler, seçim işleri gibi alanlarda yeni adımlar atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

En az dört bakanlıkta değişiklik

Parti içindeki değişikliklere ek olarak, kabinede de bazı revizyonlar yaşanması gündemde. Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere en az dört bakanlıkta görev değişikliği bekleniyor.

Parti içinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da görev almak istediği ve Erdoğan’ın buna uzak olmadığı söyleniyor.

AKP içinde CHP’nin ‘yumuşama’ sürecini iyi değerlendirmediği ve AKP’nin birden fazla alternatif planlarını bu nedenle hazırda tuttuğunun altı çiziliyor.

Vekil transferleri

Yeni yasama döneminde Meclis’te güçlü bir imaj vermek isteyen AKP'nin, vekil transferleri için de çalışmalarını sürdürdüğü iddia edildi.

Parti kulislerinde Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı’nın AKP’ye geçebileceği sık sık dillendiriliyor. Partililer, Erdoğan’ın özellikle Temurci’ye önem verdiğini dile getiriyor. Ayrıca partililer, AKP’nin İYİ Parti ve DEVA Partisi’nden de vekil transferi hedeflediğini, bazı isimlerle “defakto” görüşmeler yaptığını doğruluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.