İçişleri Bakanlığı 'suç duyurusunda bulunacağız' dedi, Özdağ'dan yanıt geldi

İçişleri Bakanlığı 'suç duyurusunda bulunacağız' dedi, Özdağ'dan yanıt geldi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, Türkiye'de iç savaş çıkacağını iddia eden Ümit Özdağ'a yönelik, "Çok açık iç savaş kışkırtıcılığı, suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Türkiye’de “iç savaş çıkacağı" iddiasına ilişkin olarak "Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "Kayıt altında olan Suriyeli sayısı 3 milyon 648 bin 983... Yılbaşından itibaren 48 bin 233 göçmen sınır dışı edildi. Haziran ayında ise 16 bin 710 göçmen sınır dışı edildi" açıklamasını yaptı.

Çataklı'nın Türkiye’de “iç savaş çıkacağı" iddiasına ilişkin olarak da "Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Suriyelilerin ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşü söz konusu değil" dedi. 

Çataklı, HDP'nin 5. Olağan kongresi sırasında atılan sloganlar nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla başlatılan soruşturma hakkında da, "Şu ana kadar 6 yakalama ve gözaltı var.15 şahsın yakalanmasına dönük çalışmalar devam ediyor" dedi. 

ÖZDAĞ'DAN YANIT

"Türkiye'de iç savaş çıkacak" sözleri sonrası İçişleri Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. 

Özdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İçişleri Bakanlığı 'iç savaş çağrısı yaptığımı' iddia ederek hakkımda suç duyurusunda bulunacağını açıklamış. Bu ahmak suçlamaya cevabı bugün saat 15.00’de Zafer Partisi genel merkezinde yapacağım basın toplantısı İle vereceğim. Bakalım kim neye hazırlanıyor. Bütün basın davetlidir" dedi.

Özdağ, "Türkiye'de iç savaş çıkacak, yüzde 100 ihtimal ama mesele ne zaman olacağı" demişti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Özdağ'ın açıklaması için "Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasını yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.