İç savaş uyarısı yapan Cübbeli'den Savcı'lara çağrı;  'silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım'

İç savaş uyarısı yapan Cübbeli'den Savcı'lara çağrı; 'silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım'

“Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü “dernekler, cemaatler silahlanıyor” diyerek ‘iç savaş’ uyarısı yapmıştı. Savcıların kendisini çağırmasını bekleyen Ünlü, “Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” dedi.

 Daha önce CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın konuğu iken selefi derneklerinin silahlanarak iç savaşa hazırlandıklarını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, Gazeteci Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada bu yapıların ve derneklerin isimlerini savcıya verebileceğini söyledi.

'Cübbeli Ahmet' adıyla bilinen İsmailağa Cemaati'nin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında “Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım” demişti. 

''150 TANESİNİN İSMİNİ VERMEYE HAZIRIM''

Bu sözler üzerine Cübbeli Ahmet Hoca ile konuştuğunu belirten Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk şunları söyledi: 

“Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi: ‘Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım’ dedi. Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti. Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır.”

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.