Hulusi Akar: ''Oldu bitti söz konusu değil''

Hulusi Akar: ''Oldu bitti söz konusu değil''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın zafer ilan ettiği Karabağ'a ilişkin konuştu.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın zafer ilan ettiği Karabağ'a ilişkin konuştu.

Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'da varmaya çalıştığımız nokta ateşkesin kalıcı olması istikrarın barışın sağlanması, hudutların açılması refahın yayılması. Kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin. Mesele bu. Yarın Rusya'dan geniş bir heyet gelecek. Taktik, teknik olarak kim nerede duracak bunlar konuşulacak." dedi.

Hulusi Akar'ın açıklamaları şöyle;

Yarın Rusya'dan geniş bir heyet gelecek. Taktik, teknik olarak kim nerede duracak bunlar konuşulacak.

Azerbaycan'da varmaya çalıştığımız nokta ateşkesin kalıcı olması istikrarın barışın sağlanması, hudutların açılması refahın yayılması. Kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin. Mesele bu.

Azerbaycan ile ilgili 7 bölge var. 2’ si Kerbecer, Laçin bir de Agdan var. 7 rayonun 4’ü ü Azerbaycan kontrolünde. Agdan’ı 15 Kasım’da Kerbecer’i 20 Kasım’da Laçin’in 1 Aralık’ta devir teslimi yapılacak.

Türkiye orada nerede? Türkiye işin dibinde. Hem masada hem sahada. Orada herhangi bir oldu bitti söz konusu değil."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.