Hollanda Parlamentosu kabul etti: AİHM'in Demirtaş ve Kavala kararı uygulanmadan Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellenmesin

Hollanda Parlamentosu kabul etti: AİHM'in Demirtaş ve Kavala kararı uygulanmadan Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellenmesin

Hollanda parlamentosu, AİHM kararlarına uyulmamasına tepki olarak Kavala ve Demirtaş serbest kalmadan AB'nin Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellemesi yapmasını bloke edecek tasarıyı kabul etti.

Hollanda milletvekili ve Avrupa Birliği'nin eski Türkiye raportörü Kati Piri, Hollanda parlamentosunda Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş serbest kalmadan, ülkesinin AB’nin Türkiye ile Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda görüşme yapmasını bloke edebileceği bir karar geçirilmesini sağladı.

Hollanda Parlamentosu, Türkiye'nin AİHM kararlarına uymamasına tepki olarak Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş serbest kalmadan, ülkesinin AB’nin Türkiye ile Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda görüşme yapmasını bloke edebileceği bir karar geçirdi.

Hollanda milletvekili Kati Piri, haberi X hesabından şöyle duyurdu:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararları uygulanmadan Türkiye ile gümrük birliği modernizasyonu mümkün değil. Hollanda parlamentosu önergemi AB Konseyi öncesinde kabul etti."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.