Herkes merak ediyordu, araştırma sonucu belli oldu: Kürt seçmen Mansur Yavaş'a oy verir mi?

Herkes merak ediyordu, araştırma sonucu belli oldu: Kürt seçmen Mansur Yavaş'a oy verir mi?

Kürt seçmenin yapılacak seçimde tercihi ne olacak? Büyük çoğunluğu HDP'ye oy veren doğu bölgelerinde halk, kimi cumhurbaşkanı adayı görmek istiyor?

2018 yılında Diyarbakır’da kurulan Rawest Araştırma'dan Roj Girasun, Gazeteci Semra Topcu'nun YouTube kanalında Kürtlerin, yapılacak seçimde nasıl bir yol izleyeceğini ön gören araştırmasını paylaştı ve en güçlü adayların kim olduğunu aktardı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili araştırma sonuçlarını paylaşan Girasun şu ifadeleri kullandı:

"HDP'YE OY VEREN SEÇMENLERİN YAVAŞ'A OY VEREBİLECEĞİNİ GÖRÜYORUZ"

"Kürt seçmenlerin Mansur Yavaş'a bir desteğini görüyoruz. Yani HDP'ye oy veren Kürt seçmenlerin Mansur Yavaş'a oy verebileceğini görüyoruz. Hatta Mansur Yavaş en büyük desteği alanlardan birisi, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı gündemde değilken, Yavaş'a olan destek Kılıçdaroğlu'nun önünde seyrediyordu. Çünkü popüler adaylar olarak İmamoğlu ve Yavaş isimleri öne çıkıyordu."

"KÜRT SEÇMENDE MANSUR YAVAŞ'IN AZIMSANAMAYACAK BİR KARŞILIĞI VAR"

"Bugün gördüğümüz şey Yavaş'a destek verileceğine dair beyan var ama bunun handikap, risk ve avantajlarını da söylemek zorundayız. Mansur Yavaş şu an büyükşehir belediye başkanlığı kimliğinde. Siyaseten bir şey söylemiş değil, dış politkaya dair, Kürt meselesine, ülkenin güvenlik sorununa dair, ekonomiye dair bir şey söylemiş değil. Bir Mansur Yavaş popülaritesi var ve seçmenler nezdinde bir karşılığı var. Kamuoyunda en yüksek oy alanın Mansur Yavaş olduğunu görüyoruz ve Kürt seçmende Mansur Yavaş'ın azımsanmayacak bir karşılığı var."

"EN BÜYÜK DESTEK İMAMOĞLU'NA AMA KILIÇDAROĞLU HIZLI BİR YOL KATEDİYOR"

"Kemal Kılıçdaroğlu ismi bugün, seçim kazanama ihtimali az gözükse dahi bir seçim kampanyası süresince oy kaybetme ihtimali çok daha zayıf bir aday. Çünkü 12 yıldır CHP genel başkanlığı yapmış bir isim ve daha fazla iletişim kazası yapması, oy kaybetmesi ya da yeni açık vermesi ihtimali çok az. Bu doğrultuda Kılıçdaroğlu oylarını artırabilir. Bu bağlamda Kürt seçmenler arasında en büyük desteği alan isim Ekrem İmamoğlu ama Kemal Kılıçdaroğlu en hızlı yükselişte olan ve en güçlü isim olmaya doğru hızlı bir yol katettiğini görüyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.