HDP'li Toğrul, Bakan Soylu'ya Şahinbey Belediyesi'ni sordu: "Hangi yoksulun sıkıntısına çare olmayı düşünüyor?"

HDP'li Toğrul, Bakan Soylu'ya Şahinbey Belediyesi'ni sordu: "Hangi yoksulun sıkıntısına çare olmayı düşünüyor?"

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Şahinbey Belediyesi'nin 67 milyon TL'ye okçuluk tesisi yaptırmak istemesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Toğrul, "Şahinbey Belediyesi, önce 67 Milyon TL’ye okçuluk tesisi açmak istemesiyle hangi yoksulun sıkıntısına çare olmayı düşünüyor?" sorusunu yöneltti.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Şahinbey Belediyesi'nin 67 milyon TL'ye okçuluk tesisi yaptırmak ve Diyanet'ten 891 bin TL'lik kitap almak istemesini, TBMM gündemine taşıdı. Toğrul, harcamaların tasarruf tedbirlerine uymadığını belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Toğrul soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

"Ülkede milyonlarca kişinin açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı, evine ekmek götüremediği bir dönemde, Şahinbey Belediyesinin önce 67 Milyon TL’ye okçuluk tesisi açmak istemesi daha sonra ise 891 Bin TL’ye kitap almak istemesiyle hangi yoksulun sıkıntısına çare olmayı düşünüyor? Hükümetiniz tarafından her gün kamuda tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu bu israfların vicdanı açıklaması nedir?

Şahinbey Belediye Başkanı’na ilişkin söz konusu iddialara dair bakanlığınız tarafından başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise ne aşamadadır? Yok, ise neden bir soruşturma başlatılmamıştır? Şahinbey Belediye Başkanı Yamaçtepe ve Cebeler bölgesinde arsa almış mıdır? Almış ise hangi tarihlerde almıştır? Almış ise yasa ve yönetmelikleri çiğneyerek haksız kazanç elde etmiş midir? Şahinbey Belediye Başkanın DOP bağışı olarak belediyeye bağışladığı arsa nerededir? En az 2-3 Km mesafede olduğu iddia edilen taşınmaz Şahinbey Belediyesi tarafından kabul edilirken aradaki değer farkı göz önünde bulundurulmuş mudur?

Tahmazoğlu'nun yaklaşık 1 km. mesafede bulunan 7397 ve 7437 adalardaki 1300 metrekareye yakın hissesi şu andaki alana nasıl ve neden taşınmıştır? Hiçbir yurttaşa tanınmayan bu ayrıcalık Mehmet Tahmazoğlu'na nasıl tanınmıştır?"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.