Ahmet Hakan 'haklı bir davadır'dedi haklı davanın hakkını korumak adına sordu, 'Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen neden tutuklandı'

Ahmet Hakan 'haklı bir davadır'dedi haklı davanın hakkını korumak adına sordu, 'Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen neden tutuklandı'

Kobani gözaltıları için 'haklı bir dava' diyen Ahmet Hakan, 2 soruya yanıt istedi 

"Bir kez daha söylüyorum: Dava, haklı bir davadır. Ancak bu iki soru işaretinin giderilmesi de gerekir. Haklı davanın hakkını korumak adına."

Kobani protestoları soruşturması kapsamında 6 yıl önceki eylemlerle ilgili olarak HDP'li 82 ismin gözaltına alınmasına muhalefet tepki gösterirken, Ahmet Hakan ise gözaltılar için  'haklı bir dava' dedi ancak 2 sorunun yanıtlanmasını istedi.

Ahmet Hakan'ın "Haklı davanın hakkını korumak adına" yazdığı yazıda yanıt aradığı iki soru şöyle:

Demokratik hukuk devletinde “olan olmuş, geçen geçmiş” denemez, denmemeli.

Ancak bu haklı davayı yürütürken...

Şu iki konunun hızla açıklığa kavuşturulması gerekir:

- BİR: Kobani olaylarının üzerinden altı yıl geçti. Bu altı yıllık süreçte Kobani olayları yargılamasıyla ilgili çeşitli adımlar atılmıştı. Dünkü gözaltılar, o sürecin bir devamı mı? Değilse, neden altı yıl sonra böyle bir adım atılıyor? Hukuk tekniği açısından bunun bir izahı var mıdır?

- İKİ: Gözaltına alınan isimler arasında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de var. Oysa Ayhan Bilgen, daha önce bu davadan tutuklanmış, ancak HDP’nin “eylem çağrısı” yaptığı toplantıya katılmadığı anlaşıldığı için tahliye edilmişti. Dün yeniden gözaltına alınmasının nedeni nedir?

Bir kez daha söylüyorum:

Dava, haklı bir davadır.

Ancak bu iki soru işaretinin giderilmesi de gerekir.

Haklı davanın hakkını korumak adına.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.