“Z KUŞAĞI TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”  Gençler mevcut partilerin hiçbirini beğenmiyor

“Z KUŞAĞI TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR” Gençler mevcut partilerin hiçbirini beğenmiyor

Tayinli ve atamalı sistemin olduğu yerde gençlerin siyasete dahil olmasının mümkün olmadığını ve gençlerin mevcut siyasi partilerin hiçbirini beğenmediğini söyleyen Tekin, gençlerin siyasette geçmiş alışkanlıkları istemediğini ifade etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Z kuşağına ilişkin genç gazeteci Eren Talha Altun'a önemli açıklamalarda bulunarak gençlere seslendi.

Mevcut siyasilerin yaş itibari ile Z kuşağını anlama sorunu yaşadığını ifade eden Tekin Z kuşağının Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

Genç gazetecinin sorusu üzerine gençlerin sorunlarına değinen Gürsel Tekin

gençlerin taleplerinin ne olduğunu gençlerin nasıl bir dünya istediğini ve gençleri anlamamız gerektiğini vurguladı.

Gençlere tavsiye ve önerilerde bulunan Gürsel Tekin şunları kaydetti ;

“Çocuklarımız özgürce yaşamak istiyor. Bunu sağladığımızda göreceksiniz ki o zaman siyasete daha sıcak bakarlar.”

“Özellikle yeni nesil gençlerimizin özgürlüklerini kısıtlamaya çalışmayın. Gençlerin en çok önem verdiği şey, düşüncelerini özgürce ifade edebilmek.”

“Gençler açıkça demokrasi istiyor, özgürlük istiyor, kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşayabilecekleri, bir yaşam istiyor.”

“Z KUŞAĞI TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”

Ön seçim uygulamasının siyasette  gençlerin önünü açacağını belirten Gürsel Tekin, bu uygulamanın lider odaklı siyasetten toplum odaklı siyasete geçmemizi sağlayacağını belirtti. 

Tayinli ve atamalı sistemin olduğu yerde gençlerin siyasete dahil olmasının mümkün olmadığını ve  gençlerin mevcut siyasi partilerin hiçbirini beğenmediğini söyleyen Tekin, gençlerin siyasette geçmiş alışkanlıkları istemediğini ifade etti.

“Bizim bugün gençleri kazanmamız lazım. Onları anlamamız gerektiğine inanıyorum”

Mevcut siyasetçilerin gençleri anlaması ve gençlerin ne istediğini bilmesi gerektiğini belirten Gürsel Tekin gençlere tavsiyelerde de bulundu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Tekin sözlerine şöyle devam etti ;

“Şu andaki siyasi partilerin tutumu, durumu ve siyasi partiler yasası ne yazık ki  gençlerimizin çok rahatlıkla siyaset yapabileceği bir alan değil.”

“TÜRKİYE'NİN TEMELİ GENÇLİKTEDİR”

“Tüm buna rağmen benim genç kardeşlerimize çocuklarımıza önerim hangi siyasi partiyi kendinize yakın görüyorsanız gidin üyeliğiniz yapın ve zorlayın kendinize yakın hissetmiş olduğunuz siyasi partilere gidin çalışın ama mümkünse gelin CHP'ye çalışın.”

“Siyasetin dışında kalalım derseniz hem kendinize kötülük hem de ülkenin geleceğine kötülük yapmış olursunuz. Çünkü sonuç itibarıyla hepimizi hepinizi siyaset yönetiyor. O zaman girin değiştirin.”

“Partilere girerek düşüncelerinizi özgürce ifade ederek. Çoğalarak bu sistemi değiştirebilirsiniz. Bu düzeni değiştirirsek sadece siyasi partiler yasasını değil aynı zamanda tıkanmış baskıcı özgürlüklere gözünü kapatmış bu sistemi elbirliği ile omuz omuza vererek değiştirelim. En azından önümüzdeki süreçte bu Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi için tazyik ve baskı yapabilirsiniz.”

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.