''Gazetecinin cenazesini kılmayacaklarmış. Kılacak imam vardır, sen de gelmezsin!'' MUHARREM İNCE: “SİSTEMİN CANINA OKUYORLAR, MUHALEFETE DE KURDELE TUTTURUYORLAR”

''Gazetecinin cenazesini kılmayacaklarmış. Kılacak imam vardır, sen de gelmezsin!'' MUHARREM İNCE: “SİSTEMİN CANINA OKUYORLAR, MUHALEFETE DE KURDELE TUTTURUYORLAR”

CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce hafta sonu gerçekleşecek büyük kurultay öncesi gazete, televizyonlar ve haber ajanslarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldİği kahvaltıda gündemi değerlendirirken "Türkiye’yi hukuk devletiyle mi fetvalarla mı yöneteceğiz!" diye isyan etti.

'LAİKLİK CAN DAMARIMIZDIR'

"Türkiye’yi hukuk devletiyle mi fetvalarla mı yöneteceğiz!"

“SİSTEMİN CANINA OKUYORLAR, MUHALEFETE DE KURDELE TUTTURUYORLAR”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Yargıtay binası açılışında kurdele kesilmeden önce dua etmesi ile başlayan ve son günlerde Erbaş’ın açıklamalarıyla daha da artan Diyanet tartışmaları değerlendiren İnce, “Sistemin canına okuyorlar, muhalefete de kurdele tutturuyorlar” dedi. İnce, Devlet Bahçeli’nin açıklaması hakkında da, “Bahçeli ile anlaşamayız ama açıklamalarını yerinde buldum” ifadesini kullandı.

“Diyanet İşleri Başkanı, Sarayın şeyhülislamıdır. Bir rozeti eksik. Bu adam siyaset yapıyor, yollara düşmüş sarayın şeyhülislamı, kimsiniz siz dinin sahibi misiniz, böyle bir şey olamaz. Fetvalara bak camiye alınacak cenazeler, alınmayacak cenazeler. Kendini bunlar ne zannediyor. Aman sesimizi çıkarmayalım, muhafazakarları kızdırmayalım diyemezsiniz. Kim kızarsa kızsın böyle bir mantık olabilir mi? Sistemin canına okuyorlar muhalefete de kurdele tutturuyorlar. Fetvalar devrine mi döndük. Türkiye’yi hukuk devletiyle mi fetvalarla mı yöneteceğiz. Gazetecinin cenazesini kılmayacaklarmış. Kılacak imam vardır, sen de gelmezsin.

"Diyanet İşleri Başkanı, çıkar cübbeni gir siyasete kardeşim!"

Elhamdülillah ben de Müslümanım. Buradan kim ne çıkarırsa çıkarsın, kızan kızsın. Laiklik can damarımızdır. Müslümanlar bilmelidir ki, 2 milyarlık Müslüman alemine baksınlar Türkiye’nin, Atatürk’ün, laikliğin farkını orada anlarlar. Asıl Müslümanlara lazım laiklik. Kadınlarımıza sesleniyorum. Bakın Afganistan’a ibret alın. Bin sene daha bir Atatürk beklersiniz gelsin bizi kurtarsın diye. Onun için bu sinir uçlarıyla oynamamak lazım. Sayın Devlet Bahçeli ile pek anlaşamayız ama bugünkü açıklamalarını çok yerinde buldum. Bunlarla oynamamak lazım. Diyanet İşleri Başkanı, çıkar cübbeni gir siyasete kardeşim. Ya da yakana tak bir ampul, rozet siyaset yap. Bir din adamının bu kadar siyaset arenasında görülmesinden rahatsızlık duyuyorum. Bu dinimize zarar verir yıpratır.”

'KÜRT SORUNUNU DA DEMOKRASİYLE ÇÖZECEĞİZ'

İnce Kürt sorununun çözümüne yönelik soru üzerine de, "Bunu demokrasiyle, özgürlüklerle evrensel değerlerle çözeceğiz. Çözümümüz gizli kapaklı olmayacak, halkın gözünün önünde olacak. Diyarbakır'da ne konuşuyorsak Trabzon'da onu konuşacağız" yanıtı verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.