Finlandiya’dan Türkiye açıklaması

Finlandiya’dan Türkiye açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, ülkesinin NATO'ya üyeliğiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itirazına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından önce Rusya ile bin 300 kilometrelik sınırı paylaşan Finlandiya, ardından da İsveç, NATO'ya resmi olarak üyelik sürecinin başlatıldığını duyurdu. Türkiye’nin bu sürece itirazları sürerken Finlandiya Cumhurbaşkanı’ndan bugün yeni bir açıklama geldi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto İsveç parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada, 30 uluslu NATO ittifakına katılma konusunda Türkiye ile bir anlaşmaya varabileceklerini söyledi.

Niinisto, “Türkiye’den gelen açıklamalar son birkaç gün içinde çok hızlı bir şekilde değişti ve daha da sertleşti.” dedi. Niinisto, “Ama yapıcı tartışmalarla durumu çözeceğimize eminim” ifadelerinde bulundu.

ERDOĞAN KARŞI ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’ye yaptırım uygulaması ve Ankara’nın terör örgütü olarak gördüğü örgütlere karşı tavır almaması halinde NATO’ya üyeliklerine onay vermeyeceğini söylemişti.

Ancak Erdoğan’ın karşı çıkmasına rağmen, önceki gün Finlandiya bugün de İsveç resmi olarak NATO’ya üyelik sürecini başlattı. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, bugün, tarihi bir adım atarak, ülkesinin NATO’ya resmi başvurusunu imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.