Fidan: Bölgemiz Netanyahu yüzünden alevler içinde, kritik eşikteyiz

Fidan: Bölgemiz Netanyahu yüzünden alevler içinde, kritik eşikteyiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Gazze Konulu Bakanlar Toplantısı'nda konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta BM 79'uncu Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Gazze Konulu Bakanlar Toplantısı'na katıldı. DHA'nın haberine göre Fidan konuşmasında , "İsrail saldırganlığını önce Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e, şimdi de Lübnan'a yaydı. Çok değer verdiğimiz "kurallara dayalı düzenimiz" darmadağın olmuş durumda. Bölgemiz Netanyahu yüzünden alevler içinde. Kritik bir eşikteyiz" ifadelerini kullandı.

İki devletli çözüm

"İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz" diyen Fidan, İsrail Parlamentosu'nun Filistin Devleti'ni ve iki devletli çözümü reddetme kararının yeterince açık olduğunu dile getirdi. Fidan, "İki devletli çözümün uygulanması herkes için kalıcı güvenliği de sağlayacaktır. Önerdiğimiz gibi, her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için bir garantörlük mekanizması da kurulabilir. İki devletli çözüm çok geç olmadan hayata geçirilmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.