Fatih Erbakan'dan AKP'ye: İmam-hatipli gençler deist, ateist oluyor

Fatih Erbakan'dan AKP'ye: İmam-hatipli gençler deist, ateist oluyor

AKP'yi eleştiren Erbakan, "Bu görüntüyü gören genç insanlar İmam Hatip'te okuduğu halde deist olmaya karar veriyor, ateist olabiliyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümeti eleştirirken "İktidarın uygulamaları bizim dindar olmayan iktidarlar döneminde eleştirdiğimiz uygulamaların aynısı" dedi. T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Erbakan, "Burada bir çarpıklık var. Bu görüntüyü gören genç insanlar İmam Hatip'te okuduğu halde deist olmaya karar veriyor, ateist olabiliyor. Veya başı örtülüyse başını açıyor. Şekilden ibaret bir anlayışla maalesef toplumun önüne çıkılmış, iktidar olunmuş" diye konuştu.

Birliktelik ihtimali yok

Erbakan, iktidarı eleştirdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Vergiler artıyor, borçlanma artıyor, faiz ödemesi artıyor, zamlar artıyor. Fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor. Yani aynı tas, aynı hamam devam ettiler. Böyle bir tabloda da bizim tabii onlara daha fazla destek olmamız mümkün değildi. Bundan sonrası için bir birliktelik olması ihtimalini görmüyoruz."

Seçim tarihi

Erbakan, seçim konusunda da "2026 yılının ilkbaharında veya 2025'in sonbaharında bir erken seçim olabilir. Bir, bir buçuk sene içerisinde bir erken seçimde bir değişim olmasının Türkiye'nin faydasına olacaktır. Milletin de beklentisi bu yönde" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.