Faik Öztrak'tan AKP'ye: Gerekirse Karayılan'ı da TRT'ye çıkartırız diyen sizler değil miydiniz?

Faik Öztrak'tan AKP'ye: Gerekirse Karayılan'ı da TRT'ye çıkartırız diyen sizler değil miydiniz?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, 13 kamu görevlisinin Gara'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi hakkında ulusal yas ilan edilmesi çağırısında bulundu. 

Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu: 

Hain terör örgütü PKK 13 silahsız insanımızı acımadan vurdu. Alçakça şehit etti. Terör karşısında suskun kalmak insanlık suçudur. 

Terör örgütünün rehin aldığı vatandaşların durumunu defalarca Meclis'e sunduk. Şimdi genel görüşme yapacaklarmış. Genel başkanımız evlatları kaçırılan ailelerle görüştü. Bu konuda çok sayıda önerge verdik.

Dün acı haberlerle sarsıldı. Gara'daki operasyonda şehitlerimizin sayısı 16'ya çıktı. İçimiz yandı. Her acı haberde olduğu gibi detayları vermek valiye düştü. 

Terörle mücadele milli bir meseledir. Sizi bizi yoktur. Boş nutuklara yer yoktur. Bu mücadele yürek işi olduğu kadar aynı zamanda akıl işidir. Valinin verdiği bilgiler bu gerçekle yüzleşmemize neden oldu.

Bölücü örgütün rehin aldığı görevlilerin tamamı 2015-2016 yılında rehin alınmış. Sözde çözüm sürecinde. Şimdi o süreçte yapılan hataların bedelini şehitlerimizin aileleri ödüyor.

Terör bir insanlık suçdur. Mücadele bu zihniyetle yapılmalıdır. Hatalardan ders çıkarmak erdemdir. Yeter ki yeni hatalara yelken açılmasın. Bölücülük yaparak terörle mücadele edilmez. 

Dün 13 şehidimizin olduğunu öğrendik. Mileltimiz derin bir yasta. Ama AK Parti kongresinde espriler... AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'dan öğrendik ki 13 kamu görevlisi başarısız bir operasyonda şehit düşmüş. Kendi ağzıyla söyledi. CHP 13 şehidimiz için ulusal yasa ilan edilmesini istiyoruz. 

Kırmızı bültenle arandığı dönemde Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarmadınız mı? Gerekirse Karayılan'ı da TRT'ye çıkartırız diyen sizler değil miydiniz? Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu terörü alt edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.