Erdoğan'ın o sözlerini hatırlattı ve... CHP'li Özgür Özel Bahçeli'ye zehir zemberek "rota" yanıtı!

Erdoğan'ın o sözlerini hatırlattı ve... CHP'li Özgür Özel Bahçeli'ye zehir zemberek "rota" yanıtı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP yönetimini "cumhuriyetin kuruluş rotasından sapmakla" suçlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Siz, Cumhuriyetin kurucu kadrolarıyla, Atatürk’le, İnönü’yle sorunu olan biriyle ittifak oldunuz, etle tırnak oldunuz. Atatürk’le İnönü’ye ‘iki ayyaş’ diyen birinin koluna girdiniz, ona destek oldunuz” yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin olarak, değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özdel“Bir koca yalanı dün ibretle dinledik. Biz organize suç örgütü lideri olan birisini hapishanede nasıl ziyaret ettiğinizi, o kişiye özel cumhuriyet tarihinin en tuhaf af kanunu çıkarılsın diye nasıl gayret gösterdiğinizi izledik. Vatandaş, kimin organize suç örgütü liderleriyle içli dışlı olduğunu, kimin de bununla mücadele ettiğini çok yakından biliyor” diye konuştu.

Özgür Özel, "Biz uyuşturucu baronlarıyla ilgili AK Parti’nin peşindeyiz, o davaları takip ediyoruz. Biz organize suç örgütü lideri olan birisini hapishanede nasıl ziyaret ettiğinizi de ibretle izledik. O kişiye özel cumhuriyet tarihinin en tuhaf af kanunu çıkarılsın diye nasıl gayret gösterdiğinizi, pandemi döneminde o organize suç örgütü lideri için meclisi sabahlara kadar çalıştırdığınızı hep birlikte izledik. O organize suç örgütü liderinin size hakaretler ettiği mektup arşivlerde dururken, sizin onu hapishanede ziyaret edip, yan yana oturup kendisine en güzel sözleri söylediğinizi de unutmadık." ifadeleriyle Devlet Bahçeli'ye Alaattin Çakıcı'yı hapishanede ziyaret ettiğini hatırlattı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de yapılması beklenen Şampiyonlar Ligi Finali ve Formula 1 iptal edildi. Bunun sebebi Türkiye’de halen çok yüksek olan vaka sayıları, ölüm sayıları ve Türkiye’nin pandemi yönetiminde ve aşılamadaki başarısızlığı. Tam da turizm sezonu açılsın, turistler Türkiye’ye gelsin ve ekonomi turizm sayesinde kurtulsun diye beklenen bir dönemde, bu iki dev organizasyon Türkiye’de yapılamayacak. Bunlar bütün dünyada canlı yayınlanan referans organizasyonlar. Şimdi yayınlarda, yüksek vakalar nedeniyle organizasyonun yerinin değiştiği anlatılacak, turistler Türkiye’ye gelmekten çekinecek. Bu organizasyonları iptal edenler, kendi vatandaşlarına bu yaz tatilinizi Türkiye’de geçirmeyin uyarısı yapıyor. Siyaseten avantaj sağlayacağız diye kongrelerinizi yaparsanız Formula 1’i yapamıyor, Şampiyonlar Ligi finalini yapamıyormuşsunuz. Böyle olunca dünya size güvenmez, kimse sağlığını size emanet etmez. Bunun sorumluları her akşam aldığımız yüzlerce ölüm haberinden, kapanmada eziyet çeken esnaftan, alarm çanları çalan turizm sezonundan sorumludur” diye konuştu.

ELİTAŞ PEKCAN’I TEMİZE ÇEKEYİM DERKEN BU PİSLİĞE KENDİSİ DE BULAŞTI

Özel, “Mustafa Elitaş, Ruhsar Pekcan’ı aklama, paklama, dezenfekte etme telaşına düşmüş. ‘O günkü şartları düşünün, dezenfektan sıkıntısı çekildiği bir dönem’ diyor. Yalanın bu kadar büyüğü mü var. Türkiye’de pek çok şeyin sıkıntısı çekildi de dezenfektan sıkıntısı ne zaman çekildi? Ne zaman karaborsaya düştü? Somut iki delil göstermek gerekirse bunlardan bir tanesi aynı tarihlerde Ruhsar Pekcan’ın firması bakanlığa 35 TL’ye dezenfektan satıyor. Aynı firma başka bir şirkete 14,35 TL’ye satıyor aynı dezenfektanı. Pekcan 100 TL’ye aracıya, aracı 150 TL’ye piyasaya satmışken, kendi bakanlığında 175 TL’ye dezenfektan satmış. Sayın Elitaş, siz neyin yokluğundan bahsediyorsunuz… Bu şartlar altında bu işe bulaşan Pekcan’ı temize çekemez ama kendi de kirlenir. Elitaş, Pekcan’ı temize çekeyim derken bu pisliğe kendisi de bulaşmıştır” ifadesini kullandı.

BU DÜZEN DEĞİŞECEK

Özel, “Bayramda köprü, yol, tünel geçiş ücretleri, ücretsiz. Ama hangileri? Devletinkiler. Beşli çeteninkiler paralı. Hatta kısıtlama var, seyahat yasağı var, bu yollardan kimse geçmeyecek ama geçmiş gibi devletimiz geçmeyeninden paralarını ödeyecek. Hangi köprüler bedava diye bakarsanız, Demirel’in yaptırdıkları bedava, Erdoğan’ın yaptırdıkları parayla, Özal’ın yaptırdıkları bedava, Erdoğan’ın yaptırdıkları parayla, Ecevit’in yaptırdıkları bedava, Erdoğan’ın yaptırdıkları parayla. Yani çok övündükleri yolların köprülerin aslında bizim olmadığı, bayramda vatandaşımıza jest olsun diye vatandaşımıza bedava geçiş olanağı bile tanıyamadığımızın itirafıdır. Yazıklar olsun. Bu düzen değişecek, yapılacak ilk seçimden sonra bu pahalı yolların, tünellerin tamamı kamulaştırılacak, bayramlarda bedava olacak” ifadesini kullandı.

VATANDAŞ KİMİN ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİYLE İÇLİ DIŞLI OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR

Özel, “Mafya liderlerinin videoları birilerinin kimyalarını bozdu. Bir yandan Soylu, bir yandan Bahçeli konuşuyor. Dün Bahçeli CHP’yi kuruluş rotasından uzaklaşmakla falan suçluyor. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu Sayın Bahçeli? CHP, Atatürk’ün her vasiyetinin arkasında, gösterdiği her istikamette aynen yürüyor, muasır medeniyetler seviyesini kovalıyor, bize bıraktığı altı oklu mirasın her bir ilkesine sıkı sıkıya sarılıyor. Siz, Cumhuriyetin kurucu kadrolarıyla, Atatürk’le, İnönü’yle sorunu olan biriyle ittifak oldunuz, etle tırnak oldunuz. Atatürk’le İnönü’ye iki ayyaş diyen birinin koluna girdiniz, ona destek oldunuz. Cumhuriyetin tüm kuruluş felsefesiyle sorunu olduklarını her gün açıklayanların baş destekçisi oldunuz. Sayın Bahçeli, sen büyük ortağın Erdoğan’ın Lozan’a, Montrö’ye nasıl düşman olduğunu, nasıl rahatsız olduğunu, zor şartlarda imzalanan bu anlaşmalara itiraz edip hakkını hukukunu nasıl tartışmaya açtığını bilmez misin? Bir koca yalanı da dün ibretle dinledik. ‘CHP’nin uyuşturucu baronlarıyla nasıl içli dışlı olduğunu…’ Biz uyuşturucu baronlarıyla ilgili AK Parti’nin peşindeyiz, o davaları takip ediyoruz. Biz organize suç örgütü lideri olan birisini hapishanede nasıl ziyaret ettiğinizi de ibretle izledik. O kişiye özel cumhuriyet tarihinin en tuhaf af kanunu çıkarılsın diye nasıl gayret gösterdiğinizi, pandemi döneminde o organize suç örgütü lideri için meclisi sabahlara kadar çalıştırdığınızı hep birlikte izledik. O organize suç örgütü liderinin size hakaretler ettiği mektup arşivlerde dururken, sizin onu hapishanede ziyaret edip, yan yana oturup kendisine en güzel sözleri söylediğinizi de unutmadık. Vatandaş, kimin organize suç örgütü liderleriyle içli dışlı olduğunu, kimin de bununla mücadele ettiğini çok yakından biliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.