Erdoğan'ın hedefinde KKTC'deki başörtüsü eylemleri var: 'Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar'

Erdoğan'ın hedefinde KKTC'deki başörtüsü eylemleri var: 'Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar'

Erdoğan'ın, KKTC'de liselerde başörtüsünün serbest bırakılması kararı sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili, “Bu, hadsizliktir. Gerekli mesajları vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar” dediği öğrenildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geçen hafta Bakanlar Kurulu, liselerde başörtüsünü serbest bırakan düzenlemeyi yürürlüğe soktu. KKTC’deki sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarından karara tepkiler geldi. Düzenlemeye muhalif olanların eylemleri sürüyor.

‘Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar’

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; 21 Nisan'da yapılan AKP MKYK toplantısında KKTC’de liselerde başörtüsüne serbestlik getiren kararın ardından yaşanan tartışmalar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan gelişmelere tepki göstererek, “Bu, hadsizliktir. Önümüzdeki günlerde KKTC’ye bir ziyaret yapacağız. Gerekli mesajları orada vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar” dedi.

KKTC’de son dönemde mafyalar ve faaliyetleri de gündem oluyor. Mafyaların faaliyetlerinin Türkiye’ye uzandığı iddiaları da konuşuluyor. İddialarda bazı AKP’li siyasetçiler ve yakınlarının da adı geçiyor. Ancak bu konuya dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

‘DEM Parti ile iyi bir diyalog oluşturduk’

Yeni çözüm sürecinde DEM Parti ile iyi bir diyalog oluşturduklarına dikkati çeken Erdoğan’ın, rahatsızlığı sonrasında hastaneye kaldırılan ve yoğum bakımda tedavisi devam eden DEM’li Sırrı Süreyya Önder için ise üzgün olduğunu söylediği ve acil şifa dilediği belirtildi.

İmamoğlu'nun iptal edilen diploması

Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi de gündeme geldi. Bir MKYK üyesi, “Konu ile alakalı en yetkili kurum, yanına yardımcılarını ve beş üniversiteden birer rektör alarak medya önüne çıksın. Kuralları tek tek anlatsın. Kırmızı çizgiler çizilsin. ‘Üniversiteler arası geçişin kuralları budur, burada da şu şu sahtekârlıklar olmuştur’ desin. Kamuoyu en yetkili ağızdan net bir şekilde bilgilendirilsin ve kafa karışıklığı giderilsin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.