Erdoğan'ın derin suskunluğu: Kılıçdaroğlu'nun sorularının üzerinden 35 gün geçti, tek bir yanıt gelmedi

Erdoğan'ın derin suskunluğu: Kılıçdaroğlu'nun sorularının üzerinden 35 gün geçti, tek bir yanıt gelmedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Haziran'da Erdoğan'ın kendisine yönelttiği sorulara yanıt vererek, Erdoğan'a 10 soru sordu. Aradan 35 gün geçti. Erdoğan, CHP liderinin soruları karşısında suskunluğunu koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’da partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Gezi Parkı eylemcilerine "Bunlar caminin içini pislemişlerdi. Bunlar çürük, bunlar sürtük" dedi. Ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltti. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sorularına aynı gün içinde yanıt verdi. Ve gece saatlerinde Erdoğan’a 10 soru yöneltti.

“BİR DAMLA CESARETİN VARSA CEVAP VER...”

1 Haziran gece 11’de Twitter hesabından "Bak Erdoğan, sorularına açık ve net yanıtlar verdim. Şimdi bakalım sendeki yüreğe… Cevaplamaya bir türlü cesaret edemediğin sorularımı aşağıya bırakıyorum. Bir damla cesaretin varsa sen de benim bu sorularıma yanıt ver" paylaşımı yapan CHP lideri, sorularını şöyle sıraladı: 

1. Damadın 128 milyar doları arka kapıdan, düşük kurla kimlere sattı?

2. Avrupalıların hayat kalitesi korunsun diye, Türkiye'yi milyonlarca sığınmacı ve kaçakla doldurdun, huzurumuzu bozma pahasına mahallelerimizi sattın. Bu talimatı sana kim, ne karşılığında verdi?

 

3. 33 şehidimizin katilinin kapısına gidip, dakikalarca bekledin. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi etrafa gülücükler saçtın. Sana hakaret eden kişinin ayağına gidip mektubunu "takdim" ettin, "Hamdolsun gündeme gelmedi" dedin. Neden bu kadar eğiliyorsun? Hakkında ne biliyorlar?

4. Ekonomiyi batırdın. Şakası bile kötüyken kendini ekonomist ilan edip, milyonlarca genci işsiz bıraktın, Türkiye'yi yüzde 157 enflasyona mahkum ettin. Hiçbir aklı başında ekonomistin seninle çalışmak istemeyişini kendine nasıl açıklıyorsun?

5. Paravan vakıflar aracılığıyla çocukların, yüzlerce milyon doları birbirine gönderiyor. Yurt kılıfı altında Manhattan'da gökdelen inşa ediliyor, çiftlikler satın alınıyor. Ailece bir araya geldiğinizde, birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Hep merak etmişimdir bunu.

7. Rahip Brunson'ı teslim ettikten sonra Kaşıkçı'yı da sattın. Ülke itibarını konsolosluk bahçesine gömdün. Neden katile koşa koşa gittin? Ondan ne bekliyorsun? Sana beklediğini verecekler mi Erdoğan?

 

"PEŞİNEN SÖYLEYEYİM, YEMEZLER"

8. SADAT'ın Asrika planlarına katılıyor musun? 15 Temmuz'da kaybolan silahların, bu paramiliter yapının elinde olduğunu biliyor musun? Onlara bu rolü kim verdi? Evinde Adnan Tanrıverdi ile ne konuştunuz? Bekledikleri Mehdi kim?

9. Müzik ve dil yasakları ile gençleri kışkırtmanın toplumsal çatışma yaratmanın mı peşindesin? Peşinen söyleyeyim, yemezler.

10. NATO'ya atıp tutuyorsunuz. Ben NATO'nun gerekliliğine inanıyorum. NATO'dan çıkmak yerine yabancı askerleri topraklarımızdan çıkaralım diyorum, var mı sende o yürek? Getirebilir misin bunu Meclis'e?"

YANIT GELMEDİ

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sorularına yanıt vermedi. Erdoğan, 4 Haziran’da yaptığı konuşmada ise CHP liderinin kendi sorularına verdiği yanıtları eleştirdi. “Her satırından kifayetsizlik tütüyor." diyen Erdoğan, CHP liderinin adaylık sorusuna verdiği cevap içinse; "Yüreksizliğini, çapsızlığını, ipinin başkalarının elinde tutulduğunu göstermiştir. Sıkıysa aday oluyor musun olmuyor musun, onu açıkla." ifadelerini kullandı.

SORULARU GENEL MERKEZE PANKART ASTILAR

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yönelttiği soruların üzerinden 15 gün geçtikten sonra; 16 Haziran’da, CHP Genel Merkezi’ne “Erdoğan'ın cevabını veremediği sorular” yazan bir pankart asıldı. Pankartta, CHP liderinin yönelttiği 10 soru yer aldı. Ancak Erdoğan’dan bu sorulara yine yanıt gelmedi.

35 GÜNLÜK SUSKUNLUK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’a yönelttiği soruların üzerinden 35 gün geçti. Cumhurbaşkanı, sorular karşısında 1 ayı geçen suskunluğunu korumaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.