Erdoğan'ın damadı Diyanet'in çocuk dergisinde: "Uçan deha"

Erdoğan'ın damadı Diyanet'in çocuk dergisinde: "Uçan deha"

Diyanet'in on milyonlarca lira harcayarak bastırdığı çocuk dergisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar için “deha” ifadesi kullanıldı.

Yüksek tutarlı harcamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadını yayınladığı çocuk dergisine bastı.

Diyanet, çocuklara yönelik dergisinin temmuz sayısı için “Uçan Dehalar” isimli özel bir bölüm hazırlandı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Dergide, “Uçan Dehalar” teması kapsamında ayrılan iki sayfada dikkati çeken bir bölüm yer aldı. Uzay teknolojilerinin anlatıldığı bölümden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar çıktı.

Diyanet Çocuk Dergisi’nin Temmuz sayısındaki, “Uçan Dehalar” bölümünde uzay teknolojisinin yanı sıra İHA ve SİHA’ların fotoğraflarına yer verilmesi de dikkati çekti. Bu kapsamda Kızılelma, Kaan ve Akıncı gibi insansız hava araçlarının fotoğrafları ile Bayraktar’ın TB2 isimli hava aracının görseli kullanıldı.

Dergide, uzay ve havacılık ile ilgili kısa bir yazıya da yer verildi. Bilim insanlarının, sürekli olarak uzay ve havacılık teknolojileri üzerinde çalıştığının belirtildiği yazıda, “Örneğin, Selçuk Bayraktar gibi dehalar, insansız hava araçları (İHA) ile teknolojinin sınırlarını zorluyorlar" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.