Erdoğan'ın 2001 yılında yaptığı konuşmayı hatırlattı: "Erdoğan'a o soruyu ben sormuştum"

Erdoğan'ın 2001 yılında yaptığı konuşmayı hatırlattı: "Erdoğan'a o soruyu ben sormuştum"

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001 yılında yaptığı konuşmayı köşesine taşıdı. O dönem Albayrak ailesine operasyon düzenlendiğini ifade eden Selvi, Erdoğan'a sorduğu soruyu da paylaştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001  yılında yaptığı konuşmanın perde arkasını yazdı.

Söz konusu konuşmanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlarla ilgili açıklaması sonrası gündeme geldiğini hatırlatan Selvi, “AK Parti’nin yeni kuruluş günleriydi. ANAP iktidarının da son dönemleri. Erdoğan’a destek verdiği için Yeni Şafak gazetesinin sahibi olan Albayrak ailesine yönelik operasyon düzenlenmişti” dedi.

 

Erdoğan o konuşmayı yapmadan bir gün önce AK Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendiğini söyleyen Selvi, “O dönem Yeni Şafak’ta çalışıyordum. O toplantıda Erdoğan’a, 'Gazetemizin ortasına karakol kuruldu. Kadınlar, çocuklar gözaltına alındı' diye o soruyu soran bendim. Erdoğan da, 'Türkiye bir hukuk devleti. Türkiye, bir zulüm devleti değil' diye yanıt vermişti. Ardından da grup toplantısındaki o konuşmayı yaptı” ifadesini kullandı.

Selvi, şöyle devam etti:

“Gece saat 22.30’da Yeni Şafak gazetesine ve Albayrak ailesinin evlerine eşzamanlı olarak baskın yapılmıştı. Tam bir terör havası estiriliyordu. Polis Yeni Şafak gazetesinin ve Albayrakların evlerinin etrafını sarmış, kuş uçurtmuyordu. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu’nun tepki göstermesine rağmen matbaa çalışanlarının bir kısmı bileklerinden kalorifer peteklerine kelepçelenmişti.

KADINLARA VE ÇOCUKLARA GÖZALTI

Albayraklar’ın evlerinde ise polis, bir terör örgütünün hücre evine baskın yapmış havasında terör estiriyordu. Evler aranıp suç unsuru hiçbir şey bulunamayınca silah zoruyla yatak odalarına kadar girildi. Kadınların, çocukların ve komşuların çığlıklarını bastırmak, aileleri sindirmek için kadınlar ve çocuklar gözaltına alındı. Nuri Albayrak’ın eşi Havva Albayrak, 15 yaşındaki oğlu Faruk, 11 yaşındaki oğlu Muhammed gözaltına alındılar. Yolda seyahat halindeki Muzaffer Albayrak’ın eşi Ayşe Albayrak ve 6 yaşındaki kızı Meryem ile 10 yaşındaki oğlu Hamza, polisler tarafından derdest edildi. Kadınlar ve çocuklar, 'Yabancılar Şubesi'nden geldiğini söyleyen ekipler tarafından, 'Haklarında tehdit var' denilerek adeta kaçırılmışlardı.

 

HABER ALINAMADI

Uzun süre kadınların ve çocukların nereye götürüldüğünden haber alınamadı. Albayraklar yiğit adamlardı. Mücadeleden yılmadılar. O gece Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlara yazdıkları mektubu fakslayıp maruz kaldıkları kanunsuzluğu anlattılar.

Havva Albayrak ve çocukları Faruk ile Muhammed Organize Şube’de, Ayşe Albayrak ile kızı Meryem ve oğlu Hamza ile Mali Şube’de bulundular. Mahkemeye çıkarılanların bir kısmı, işkenceden yürümekte zorlanıyordu.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.