Erdoğan'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması! 'Kadın haklarına saygıyı getirmedi'

Erdoğan'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması! 'Kadın haklarına saygıyı getirmedi'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan İstanbul Sözleşmesi üzerine de açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan kendisine yöneltilen, ''Sizin kararınızla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldık. Bu kararınız öncelikle kadın hakları ve kadına şiddet konusunda sizin ve kabinenizin düşüncelerinin değiştiğini mi gösteriyor?'' sorusuna şöyle cevap verdi:

"İstanbul Sözleşmesi, uygulaması itibarıyla maalesef ne ülkemizde ne dünyada özellikle kadın haklarına saygıyı getirmedi. Şu anda Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ülkelerinden de 11 tanesi bundan çekilme arifesinde. Kadına şiddeti bizim anayasamız reddediyor mu? Reddediyor, kabul etmiyor.

Bizim üzerinde durmamız gereken, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına şiddet ile ilgili yasa; bu zaten var. Biz öyle bir medeniyetin, öyle bir dinin mensubuyuz ki bizim dinimizde kadına şiddet bir defa haramdır. Eğer böyle bir sözleşmeye illa ihtiyacımız varsa biz bu sözleşmenin daha adilini, daha güzelini, daha güçlüsünü; kalkarız, Ankara Sözleşmesi diye bir sözleşme hazırlarız, onunla beraber yola devam ederiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.