Erdoğan: Türk gençliğini yeni dünyanın en yetkin nesli haline getireceğiz

Erdoğan: Türk gençliğini yeni dünyanın en yetkin nesli haline getireceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te konuştu. "Türk gençliğini yeni dünyanın en yetkin nesli haline getireceğiz" diyen Erdoğan, "İnsansız hava araçlarımızın dünya basınında manşetleri süslediği gibi TEKNOFEST de dünya medyasının gündeminde bir numara olmalıdır.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te konuştu. "Türk gençliğini yeni dünyanın en yetkin nesli haline getireceğiz" diyen Erdoğan, "İnsansız hava araçlarımızın dünya basınında manşetleri süslediği gibi TEKNOFEST de dünya medyasının gündeminde bir numara olmalıdır. inşallah önümüzdeki yıldan itibaren TEKNOFEST'i uluslararası bir marka haline getirecek can Azerbaycan'dan başlayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz. Böylece TEKNOFEST'i sadece ülkemizin değil küresel çapta bir inovasyon şölenine dönüştüreceğiz" dedi.

Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, helikopterle TEKNOFEST 2021'in düzenlendiği Atatürk Havalimanı'na geldi. TEKNOFEST'in kırmızı pilot montunu giyen Erdoğan'a, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından TEKNOFEST şapkası takdim edildi. Erdoğan, Hürkuş ve Akıncı'nın da yer aldığı "Milli Kanatlar Gösterisi"ni izlemek üzere tribüne geçerken vatandaşları da selamladı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar ve öğrencilerle birlikte gösteriyi izledi. 

Ardından burada konuşan Erdoğan, "TEKNOFEST sadece evlatlarımızı dünyanın en modern teknolojileriyle tanıştırmıyor, onlara birlikte iş yapmayı, takım ruhunu, milli duyguları da aşılıyor. Varsın birileri bizim gençlerimizi tanımak yerine sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın birileri bu ülkenin gençlerine vizyon ve ufuk çizmek yerine gençlerimizi kısır gündemlerine alet etmeye çalışsın. Varsın birileri hiçbir ayrım yapmadan bu ülkenin gençlerini kucaklamak yerine siyasi ikballeri ve hırsları uğruna kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizi harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde bir karaktere, bir vizyona sahip olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugün burada dünyanın seyrini değiştirecek olan uzay yolcularını, bilim insanlarını, pilotları, mühendisleri evet karşımda fizikçileri görüyorum. Bugün burada ülkemizi güvenle huzurla teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum.

"Hatırlayın beş yıl önceki hain girişiminde havalanan uçaklar, ülkemizi yıkmak, birliğimizi bozmak, sözüm ona bizi korkutmak için bu alanın üzerinde uçuyordu" diyerek 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni hatırlatan Erdoğan, "Bazılarımız maalesef bu uçakların çıkardığı sesleri acıyla hatırlıyor olabilir ancak bizim evlatlarımız bu sesleri festivalle büyük bir gururla hatırlayacaklardır. İnşallah bu ve benzeri organizasyonların sayısını artıracak, Türk gençliğini yeni dünyanın en yetkin nesli haline getireceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.