Erdoğan, Oruç Reis'i,  bakım için mi, diplomasiye bir fırsat tanımak için mi çekti

Erdoğan, Oruç Reis'i, bakım için mi, diplomasiye bir fırsat tanımak için mi çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Oruç Reis sismik araştırma gemisini bölgeden çekmesi ile ilgili olarak “Biz Oruç Reis’i eğer bakım için şöyle bir limana çektiysek, bunun da bir anlamı vardır. Niye çektik? Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Yani diplomasiye bir fırsat tanıyalım, diplomaside bir olumlu yaklaşım ortaya koyalım, Yunanistan bizim bu yaklaşımımızı o da olumlu istikamette karşılasın ve buna göre de bir adım atalım. Bunun için yaptık ama bu demek değil ki Oruç Reis’in şu anda tamir, bakım için artık tamamen bizim sismik araştırmalarımızın durması anlamında değildir” diye konuştu.

“Tamir-bakım süreci bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevinin başına dönecektir ve oradaki çalışmalarına aynen devam edecektir” diyen Erdoğan “Kendilerine şunu da söyledik biz her zaman iyi niyet olduktan sonra görüşmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Yunanistan hükümet sözcüsü Stelyo Petsas dün yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz’de iki ülke arasında deniz yetki alanları konusunda yaşanan gerginliği yatıştırmak amaçlı “doğrudan” görüşmelerin, Türkiye’nin Oruç Reis sismik araştırma gemisini bölgeden çekmesinin ardından yeniden başlatıldığını söylemişti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.