Erdoğan: "Dün Menderes'i hedef alanlar bugün bize saldırıyor"

Erdoğan: "Dün Menderes'i hedef alanlar bugün bize saldırıyor"

'Darbeler ve Demokrasi' söyleşisinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Dün Menderes'i hedef alanlar bugün bize saldırıyor. Milletimizin desteğiyle son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunu bozacak döneme geldik" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen ‘Darbeler ve Demokrasi Söyleşisi’nde konuştu. “Dün kendi siyasi hırsları uğruna, ülkeyi Menderes’in idamına sürüklemekten çekinmeyenler hala aynı sinsilikler peşindeler” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Dün Menderes ve arkadaşlarına hangi itamı yapıyorlarsa bugün farklı ithamlarla bize yöneltiyorlar. Şöyle bir geriye baktığında; 1960 darbesi olmasaydı Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu hangi istikamette sürerdi diye sormak geliyor.

“20 SENEYİ HATIRLAMAMAK ELİMDE DEĞİL”

*Türkiye’yi siyasette ekonomide, güvenlikte felç etmeyi kafasına koyanların bitip bitmeyen oyunlarıyla geçen yıllara üzülmek elimizde değil. Ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunu bozacak kararlılığa sahip olduğumuz bir döneme girdik.

*Aşağıda merhum Menderes’in hizmetleriyle alakalı o kronolojik haritayı gördüğümde 20 seneyi hatırlamamak elimde değil.

HDP AÇIKLAMASI

HDP Milletvekili Semra Güzel’le ilgili de Erdoğan şunları söyledi;

*Adımlarımızı attık zaten, geçenlerde konuşmamda söyledim. Bu parlamentoda bunları görmek istemiyoruz dedik.

*14 kişi onunla beraber olan var, süratle dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili adım atıldı. Sözde milletvekili onun diğerlerinden dosyasını ayırıp onunla ilgili adım atılsın diye meclis başkanıyla ayrıca konuştuk.

*Bunların takipçisi olacağız. Biz şu anda her gün Kandil’i bombalıyoruz. Tek bunlardan terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu parlamento ve bu milletin paraları onların cebine girmemeli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.