Erdoğan, AKP'nin değişim planını anlattı: 'Bulanık suda balık avlamayacağız'

Erdoğan, AKP'nin değişim planını anlattı: 'Bulanık suda balık avlamayacağız'

Erdoğan, AKP MYK'da kurmaylarına yaptığı konuşmada, partideki değişim için "Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” dedi. CHP lideri Özgür Özel'le yapacağı görüşmeye de değinen Erdoğan, "Muhalefet ile siyaset alanında görüşmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinde birçok belediyeyi kaybeden ve kurulduğu günden bu yana ilk kez bir seçimden ikinci parti olarak çıkan AKP’de, değişim tartışmaları devam ediyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin en üst yönetim organlarından olan Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) ikinci kez topladı.

‘Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz’

Hürriyet’ten Ebru Karatosun’un haberine göre; Erdoğan, genel merkez yönetiminde yapacağı değişiklik için, “Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan incitmeden kardeşlik hukukuna riayet ederek değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” dedi. Partisinin kongre sürecinin de başlatılmasını isteyen Erdoğan, belediye başkanlarının da dahil olacağı istişare kampı yapılması önerisine de sıcak baktı.

‘Muhalefet ile siyaset alanında görüşmeye devam edeceğiz’

Öte yandan Erdoğan’ın bugün ana muhalefet partisi CHP’nin genel başkanı Özgür Özel’le gerçekleştireceği görüşme için de “Özgür Bey randevu istedi, kendisini kabul edeceğiz. Anayasa süreci, önümüzdeki dönem ülkenin ihtiyacı olan yapısal değişim ve dönüşümler, maliye politikaları, tarım, milli eğitim, sağlık gibi başlıklar gündeme gelecektir. Muhalefet ile siyaset alanında görüşmeye devam edeceğiz. Diyalog kapımız herkese açık olacak” ifadelerini kullandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.