Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ten Gara operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalar!

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ten Gara operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalar!

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, TSK'nın 13 Türk vatandaşının şehit olmasıyla sonuçlanan Gara operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK tarafından rehin alınan 13 Türk vatandaşı ve operasyon sırasında da 3 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan Gara operasyonunu KRT TV'de Gürkan Hacır' ın sunduğu Şimdiki Zaman programında yorumladı.

Türker Ertürk, Gara operasyonunun amacının AKP iktidarının siyasi amacı olduğunu, kötüye gidişlerini durdurmak için bir başarı hikayesi yazma amacıyla yapıldığını, Hulusi Akar'ın da istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün Gara operasyonuyla ilgili çok konuşulacak açıklamaları şöyle:

ERDOĞAN HESAP VERMELİ!

"Süleyman Soylu' nun bu konuda yeterince ilgili olmaması lazım. Niye? Bu konunun orada rehine olanların kimliklerine bakıyorum genelde Savunma Bakanı'nın (Hulusi Akar) hesap vermesi gereken bir yer. Veya Cumhurbaşkanı en tepe yönetici olarak vermek durumunda.

"5-6 YIL SONRA NEREDEN ÇIKTI BU OPERASYON"

5-6 yıldır buradalar. Yeni bir şey değil. Nereden çıktı bu kurtarma operasyonu? Bu kurtarma operasyonunun siyasi hedefi ne? Normal bir kurtarma operasyonunda siyasi hedef nedir? Devletler, vatandaşlarını kurtarmak ister. Bir güven mesajıdır. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu taşımanın anlamı budur. Devlet size sahip çıkmamış ki? Hatta bunları yok saymış!

Sayın Milletvekili (Murat Bakan)  "Meclis'te bana yanıt vermediler" diyor. Bunu basında da sansürlemişsin yok saymışsın. Bugün niye dile geldi?

AKP'NİN GARA OPERASYONUNU YAPMASININ HEDEFİ!

Siyasi iktidarın siyasi hedefi şu; İktidar çözülüyor, oy olarak bitiyor. Kamuoyu yoklamalarında muhalefetin 7 puan altına düşmüş. Ne yapmak istiyor? Bu kötüye gidişi durdurabilecek bir başarı öyküsüne, öykülerine ihtiyaçları var.

Bunları da planlamışlar; Gaz çıktı, Ayasofya, Mavi Vatan, Ay'a varmak...

İktidarın Mavi Vatan endişesi olsaydı. 2002'den 2019'a kadar bir sahibiyet gösterirdi. İlk sahibiyeti 2019'da. Ne için? Çünkü Libya'da iç savaşa İhvan lehinde katılacak, bunu da milli bir olay olarak Türk topluma satmak lazım. Bu bu işe yaradı. Deniz Yetki Alanları sınırlandırma Antlaşması....

 

Burada da bakın 5-6 yıldır ilgilenmiyorsun! Bugün ilgileniyorsun. Ne için? Başarı öyküsü! Bunları kurtardığını düşün. Sayın Erdoğan bunları arkasına alacak, medyanın önüne çıkacak, halka konuşma yapacak... Tesirli olur mu? Bunun için yaptılar!

Ve emin olun baştan çerçeveyi çizdiğim gibi. Bunun başarı şansı yüzde 20 bile yok. Ne için yüzde 20 şansı olan bir operasyona girişiyorsun da başka türlü yöntemler denemiyorsun.

YEREL SEÇİMDE ÖCALAN VE KARDEŞİNİN OY İÇİN KULLANILMASINI HATIRLATTI!

Bu siyasi iktidar kötüye gidişini durdurabilmek için en son yerel seçimlerde. Kürt kökenli yurttaşlarımızdan oy alabilmek ve en azından oy alabilmek için Apo' yu (Abdullah Öcalan) devreye sokuyorsun, kardeşini (Osman Öcalan) kırmızı bültenle aranmasına rağmen devlet televizyonuna çıkartıyorsun.

Bunları sen 13 canımız için kullanmayı düşündün mü? Böyle bir operasyona giriştin mi? Hayır! Baştan sona kadar yanlış siyasi hedef üzerine kurulmuş, çok fazla risk alınmış...

Biliyorsunuz bir operasyon ne kadar riskli ise, başardığınız takdirde sağlayacağı avantajlarda çok yüksek olur. Bir an için düşünün; Bugün Sayın Erdoğan çıktı 13 tane evladımız şehit düşmemiş arkada konuşuyor. Bunun için yaptılar. Bu siyasi hedef için yaptılar.

"HULUSİ AKAR'IN İSTİFA ETMESİ LAZIM"

Hulusi Akar'ın istifa etmesi lazım. Daha önceki operasyonlardan biliyoruz. Hatta ağır ağır anayasa ihlali yapıyorlar. Bugün anayasamıza göre TSK'nın komutanı Genelkurmay Başkanı. KHK'larla o yetkisini elinden aldılar.

Bugün TSK'yı bir sivil komuta ediyor. Kim o? Hulusi Akar! Hatta Kuzey Suriye'de yapılan operasyonlardan hatırlıyorsunuz. Resimde böyle direktifler veriyor.

Bu operasyona baktım, Hulusi Akar yok. Sadece Genelkurmay Başkanı elinde çubukla bir şey izah etmeye çalışıyor. Ne için? Çünkü siyasi sorumluluğa sahip çıkmak istemiyorlar. Gereğini yapmak istemiyorlar. Fiyasko!

Ya kardeşim senin hedefin neydi? 13 evladımızı kurtarmak! Kurtardın mı? Yaşamlarını kaybetti. 6 yıldır oradaydılar, 1 yıl daha kalsınlar. Ne için? Senin acelen var. Çünkü eriyorsun, başarı öyküsü yaratmaya çalışıyorsun, dinsel ve milliyetçilik istismarı yapıyorsun..."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.