Ekrem İmamoğlu'ndan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması: 'Eğer başka bir çıkarınız yok ise...'

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması: 'Eğer başka bir çıkarınız yok ise...'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıkım çalışmalarının başlamasıyla birlikte yeniden ülke gündemine oturan Atatürk Havalimanı'yla ilgili tartışmalar sürüyor. Dün, havalimanına gelerek eylem yapan vatandaşlar ile CHP'lilerin ardından bugün yeni bir açıklama İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "Dünyanın en pahalı biçimiyle borçlanan ülkesi olduğunuz durumda böylesi adımlar atmak akılcı değildir. Eğer başka bir çıkarınız yok ise." dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemizin değerli bakanları ne diyor, "Şunu da yapamayanlar bizi eleştiriyorlar, hiçbir işi başaramamış insanlar bizim bu yaptığımız işleri engellemeye çalışıyorlar, zaten her şeye hayır dediler, yok bir otobüsü bile işletemeyenler..." diyen bakanları gerçekten şaşırarak, kraldan daha çok kral olmaya gayret eden bir dili kullanarak, insanları üzen kıran bir anlayışla bir süreç yönetiyorlar. Acı olan şu, İstanbul Havalimanı var artık bu bir realite. Bunu hiç kimse inkar etmiyor. Başlangıcında bu güne yapılan yanlışlar konuşuldu ama bugün onun zemini değil.

"MİLYONLARCA EUROYU ÇÖPE ATMANIN NE ANLAMI VAR?"

Bugün ne yazık ki ülkemiz dünyanın en pahalı borçlanan ülkesi. Türkiye'nin bu durumunda 10 milyonlarca euroyu çöpe atmanın ne anlamı var? Kime kazancı var? İstanbul Havalimanı'nın fütursuzca ve şuursuzca taşınmasının bu şehre birkaç bedelinden bahsetmek isterim. Daha düne kadar bu bölgenin havalimanı etkisi altında turizm alanı, ticari alanlar, merkezi iş alanları gibi planlanan noktalarda havalimanının yakın bölgesinde 50'nin üzerinde beş ve dört yıldızlı yapılar, oteller ne yazık ki boş ve ne yazık ki yeterince etkin kullanılamıyor. Yüzde 30-35 seviyelerindeki yoğunlukla hayatlarını sürdürmeye gayret ediyorlar. 

Bir anda karar veriliyor ve bir havalimanı yapılıyor. Bu havalimanına hala toplu taşımayla gidemiyoruz. Günün sonunda bu yapıldı. Biz göreve gelmeden önce bu soru soruldu, "Atatürk Havalimanı'yla ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye. 

"HEPİMİZİN CEBİNDEN 10 MİLYAR EURO GİDECEK"

Şu anda bizim elde ettiğimiz rakamlara göre İstanbul Havalimanı'nın yapacağı ek imalat 5 milyar euronun üzerinde. Atatürk Havalimanı'nın mevcut değeri ise, 4 milyar euronun üzerinde. Biri diyor ki "Biz burayı kullanmayacağız ve oraya 5 milyar euro yatırım yapacağız." Bunun anlamı hepimizin cebinden 10 milyar euronun gitmiş olması. 1 milyar euroyu bile bulmakta zorlanırken ve borçlanırken de dünyanın en pahalı biçimiyle borçlanan ülkesi olduğunuz durumda böylesi adımlar atmak akılcı değildir. Eğer başka bir çıkarınız yok ise. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.