Ekrem İmamoğlu: Darbecilerin önünü açanlar yeterince hesap vermedi

Ekrem İmamoğlu: Darbecilerin önünü açanlar yeterince hesap vermedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz Şehitleri anma programında konuştu.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz şehitlerini anma programında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları ve ' 15 Temmuzdan yeterince ders çıkartılmadığı' vurgusu yaptı. İmamoğlu konuşmasında 'darbecilerin önünü açanların yeterince hesap vermedikleri düşüncesindeyim' dedi.

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'un Türkiye'nin en kara günlerinden biri olduğunu belirterek, "Bu kara ve acı günde belki de en kanlı noktalarından birisi tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumumuzun önünde yaşanmıştır" dedi.

'Gözü dönmüş bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık'

İBB Başkanı İmamoğlu, darbe girişiminin de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşananları aktararak, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen meclisimizi zapt etmeye kalkıştılar. Bu amaçla kurumlarımızı, değerlerimizi, vatandaşlarımızı hedef aldılar" dedi.

'Darbecilerin önünü açanlar yeterince hesap vermedi'

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'dan yeterince ders alınmadığını belirterek, "Darbecilerin önünü açan politikaları uygulayan insanların gerekli özeleştiriyi yapmadıklarını ve milletimize hesap vermediklerini düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

'Devletin liyakat esası üzerinden yönetilmesi gerekir"

İmamoğlu, devletin liyakat esası üzerinden yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "86 milyon insanımızın eşit hissedarı olduğu bu toprakları doya doya her vatan evladının eşit bir biçimde yaşadığı bir geleceği var etmekle yükümlüyüz" dedi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

İmamoğlu, konuşmasını demokrasi ve millet iradesine vurgu yaparak tamamladı: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Devletin dini adalettir. Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir, olamaz." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde;

15 Temmuz'un anlam ve önemi:

"15 Temmuz ülkemizin en kara günlerinden birisidir. Bu kara ve acı günde belki de en kanlı noktalarından birisi tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumumuzun önünde yaşanmıştır."

Demokrasi ve millet iradesi:

"15 Temmuz her siyasi görüşten yurttaşımızın aslında kendi egemenliğine karşı harekete geçen her türlü unsura dönük kararlılığını net ortaya koyduğu önemli günlerden birisidir. Bu aslında güçlü bir demokrasi cephesidir."

Liyakat ve adaletin önemi vurgusu

"Devletin liyakat esası üzerinden yönetilmesiyle bu memleketin ve bu milletin asla bir zümrenin baskısı altında olamayacağını ifade etmek zorundayız. Hazreti Ali'nin bize emaneti devletin dini adalettir sözü belki de dünya tarihi var oldukça en mühim tavsiyelerden birisidir."

Egemenlik ve millet iradesi:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Devletin dini adalettir. Hiçbir güç millet iradesinin üstünde değildir, olamaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.