Ekrem İmamoğlu: Bazı bakanların adını ilk kez AKP seçim kampanyasına katılınca duyduk

Ekrem İmamoğlu: Bazı bakanların adını ilk kez AKP seçim kampanyasına katılınca duyduk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bazı bakanların adını ilk kez AKP seçim kampanyasına katılınca duyduk” dedi.

İmamoğlu, bir süredir İstanbul’da yerel seçim için AK Parti lehine çalışan bakanları eleştiriyor.

BirGün’den İbrahim Varlı’ya konuşan İBB başkanı, konuyla ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

“2019 seçimlerinden başlayıp, beş yıllık İBB yönetiminde devam eden süreç, 31 Mart seçimleri arefesinde zirve yaptı. Dünyanın neresinde bir dışişleri bakanı seçim kampanyası yapar? Seçim ve sandık güvenliğinden sorumlu İçişleri bakanı, dünyanın neresinde esnaf gezip oy ister? Sağlık bakanı çökmüş hasta randevu sistemini çözmek yerine İstanbul’da turluyor. Adalet bakanı için hele sözün bittiği yerdeyiz. Bu, devlet yönetim aklının da ahlakının da geldiği ibretlik durumu gösteriyor.

Bazı bakanların adını ilk kez AKP seçim kampanyasına katılınca duyduk. İBB’nin bir avuç insana hizmet eden, bir avuç insana rant sağlayan, kentin sakinlerini düşünmek yerine rantın sahiplerini düşünen aklı ve dönemi 2019’da kapandı. Düzeni değiştirdik. Hem de çok sağlam temellerle değiştirdik. Bir daha da bu millet o karanlık dönemin gelmesine müsade etmeyecek. Onlar bu düzeni tekrar tesis etmek için çabalıyor ama başaramayacaklar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.