Dolar, 15 TL'yi aştı!

Dolar, 15 TL'yi aştı!

Dolar/TL, Türkiye'de artan enflasyonist baskıların daha da artacağına ilişkin endişelerle 15 TL bandını aştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz istemi ve üretim ve ihracatla birlikte cari dengede fazla verilmesini öngören ekonomik planına yönelik endişeler sebebiyle yıllık enflasyon yüzde 69,97'e yükseldi.

Öte yandan Merkez Bankası'nın kur krizini tetikleyen 500 baz puan faiz indirimi ile politika faizini yüzde 14'e çekmesi enflasyonist baskıyı artırmaya devam etti.

DOLARDA SON DURUM

Türkiye'de artan enflasyonist baskıların daha da artacağına ilişkin endişelerle yükselişe geçen dolar/TL, 15 TL bandını aşarak 15,03 TL civarında işlem görmeye başladı.

Dolar/TL, güne 14,97 TL civarında başlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.