DİSK'ten 1 Mayıs açıklaması: Ülkeyi yönetenler suç işlemişlerdir

DİSK'ten 1 Mayıs açıklaması: Ülkeyi yönetenler suç işlemişlerdir

DİSK, Türkiye genelinden ve İstanbul'daki 1 Mayıs'a ilişkin yaptığı açıklamada, bu yıl son yılların en kitlesel 1 Mayısı buluşmalarının gerçekleştiğine dikkat çekti. İstanbul'daki buluşmaya dair ise Taksim'e gidişin engellenmesi "bu ülkeyi yönetenler Anayasa’yı, yasaları ve mahkeme kararlarını ayaklar altına alarak suç işlemişlerdir" diye değerlendirildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu 1 Mayıs'a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada "2024 1 Mayıs’ı Türkiye’nin dört bir yanında oldukça yaygın biçimde kutlanmış, illerde ve hatta ilçelerde son yılların en kitlesel 1 Mayıs buluşmaları gerçekleşmiştir" denilerek buluşmalara katılan emekçilere teşekkür edildi.

İstanbul'da, işçi sınıfının Anayasal düzene, hakkına, hukukuna sahip çıkma iradesinin İstanbul 1 Mayıs’ına damgasını vurduğu ifade edilen açıklamada "Hukuku ve Anayasa’yı hiçe sayan bir düzenin işçi sınıfı için ne kadar büyük bir tehdit olduğunun bilinciyle Saraçhane Meydanı’nda buluşan on binler bu memleketin sigortasının kendileri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Bugün Saraçhane Meydanı’nda toplanan on binler en önde DİSK kortejinin yürüyüşüyle, iktidarın tarihe kalacak simge bir fotoğraf karesi yarattığı su kemerlerindeki barikata kadar dayanmış; ancak iktidarın tümüyle hukuksuz engeliyle karşı karşıya kalmıştır. Öte yandan iktidarın bu yasağı karşısında işçi sınıfının Taksim iradesi toplumda büyük bir karşılık bulmuştur"

"Tüm İstanbulluların kişisel hak ve özgürlüklerini hedef almıştır"

Taksim Meydanı'nı kazanacak mücadelenin önemli bir aşamasının hayata geçirildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Evet; 2024 1 Mayıs’ında bu ülkeyi yönetenler Anayasa’yı, yasaları ve mahkeme kararlarını ayaklar altına alarak suç işlemişlerdir. İktidarın 1 Mayıs’ı yasaklama ısrarı sadece 1 Mayıs’a katılmak isteyen işçileri, emekçileri, emeklileri değil adı konulmamış bir OHAL ile tüm İstanbulluların kişisel hak ve özgürlüklerini hedef almıştır.

Bu koşullar altında birden fazla koldan kurgulanan yürüyüşümüzün son gün tek kola inmesi bir dizi örgütsel ve teknik sorunlara da yol açmış, Tertip Komitesi’nin inisiyatif kurmasında, kararları duyurmasında ve uygulanmasını sağlamakta yer yer aksaklıklara neden olmuştur. Bu aksaklıkların giderilmesi de boynumuzun borcudur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.