Disipline sevk edilmişlerdi: CHP'nin Tanju Özcan ve Alim Karaca kararını vereceği tarih belli oldu

Disipline sevk edilmişlerdi: CHP'nin Tanju Özcan ve Alim Karaca kararını vereceği tarih belli oldu

CHP, disipline sevk edilen Tanju Özcan ve Alim Karaca hakkında hazırlanan dosyaların eksik çıkması üzerine belediye başkanları hakkındaki kararını 3 Ocak'ta verecek.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, türbanlı bir kadına yönelik ifadeleri nedeniyle uyarı cezası istemiyle, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da bir yurttaş ile yaptığı küfürlü telefon konuşması nedeniyle yine uyarı cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

CHP YDK bugün toplandı. Eski milletvekili Mehmet Sevigen hakkında ihraç karar veren YDK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın durumunu da görüştü. 

3 OCAK'A ERTELENDİ

İki dosyada da eksiklikler olduğu tespit edilen toplantıda, kararın  3 Ocak 2022 tarihinde verilmesine karar verildi. 

NE OLMUŞTU? 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir televizyon programında, ''Bir açılış yapıyoruz, Bolu’da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Ben de ‘Hemen Ankara’ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabi öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var" dedi'' demiş, sözlerini tepki çekmişti. 

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un kötü yönetildiğini söyleyen taraftarla tartıştığı ve küfür ettiği iddia edilen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 25 Ekim'de savunma vermiş ve "Olayın 7 ay öncesi var. Telefonla kayıt yapıyor organize bir şey var burada. YDK'ya sözlü savunma yaptım vereceği karara saygı duyacağım" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.