DEVA Partisi'nin 'ittifak' planı netleşmeye başladı: 'Hükümet büyük olasılıkla yıl sonuna doğru seçime gidecek'

DEVA Partisi'nin 'ittifak' planı netleşmeye başladı: 'Hükümet büyük olasılıkla yıl sonuna doğru seçime gidecek'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, yıl sonuna doğru hükümetin seçime gitmesini beklediklerini dile getirdi. Bunun da eskisi gibi kendi kimlikleriyle ittifak halinde seçime girmeye olanak sağlayacağını söyledi.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, önümüzdeki seçimlerde muhalefetin izleyeceği yol haritasına ilişkin olarak DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ile konuştu  

Milletvekili Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası’nın getirdiği zorunluluk gereği bir parti, kendi kimliğiyle seçime giriyorsa 41 yerde, yani illerin yarısından fazlasında kendi listesinden aday göstermek zorunda.

Sarıkaya, bu kapsamda Şahin'e “Peki, diğer 40 yer için de bu söz konusu olacak mı?” sorusunu yöneltti. Aldığı yanıt şöyle oldu:

'BÜYÜK OLASILIKLA BU YIL SONUNA DOĞRU HÜKÜMET SEÇİME GİDECEK'

“Biz seçime kendi listemizle girme konusunda kararlıyız. Bugün için parti kurullarımızın aldığı karar bu yönde. Ancak büyük olasılıkla bu yıl sonuna doğru hükümet erken seçime gidecek. Çünkü amacı sandık kurullarıydı. Onu da oluşturduğu için seçime erken gidecek gibi görünüyor. İttifak halinde seçime girmek mümkün hale gelecek.”

Yani Şahin’e göre seçim yasasındaki değişiklik gelecek yılın nisan ayında yürürlüğe gireceği için öncesinde yapılan seçim mevcut ile gerçekleşecek. Bu da partilerin kendi kimliğiyle ittifak halinde seçime girmesine geçen seçim de olduğu gibi olanak sağlayacak.

'BAZI YERLERDE SP BİZİM LİSTEDEN GİRER'

Şahin, seçimin zamanında yapılması durumunda 41 yer dışında kalan illerde ortak listenin söz konusu olup olmayacağına dair soru üzerine de şunları söyledi:

“Bu konuda parti organlarımızın bir kararı yok. Eğer artık oyların heba olmamasını sağlayacaksa ittifak modellerine açık olduğumuzu zaten baştan beri söylüyoruz. Bakarsınız bazı yerlerde SP bizim listemizden, bakarsınız diğer yerde biz SP’nin listesinden gireriz. Hangi sırayla olacağının önceden belirlenmesi gerekiyor. Ancak bugün için bir yol haritamız yok. Tek kararımız seçime kendi kimliğimizle katılmak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.